Hlavní obsah

Muž zemřel po operaci slepého střeva, rodina zažalovala nemocnici

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zánět slepého střeva přivedl před dvěma týdny do prostějovské nemocnice čtyřiatřicetiletého muže. Ve středu 27. února zemřel. Rodina obvinila nemocnici, že se tak stalo kvůli nedostatečné péči. Nemocnice pochybení odmítá.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Muž, který pracoval jako dopravní policista, přišel do nemocnice před dvěma týdny s velkými bolestmi břicha. "Přišel tam ráno, oni ho ale nechali čekat tak dlouho, až mu to střevo prasklo. Pak ho samozřejmě hned operovali, ale to už bylo pozdě," popsala tragédii jedna z blízkých příbuzných s tím, že rodina je těžce zasažena lhostejností, se kterou s mladým mužem v nemocnici zacházeli. Příbuzní podali na nemocnici trestní oznámení.

„Ve středu 27. února zemřel v prostějovské nemocnici na oddělení ARO čtyřiatřicetiletý muž s nezvladatelnou infekcí a multiorgánovým selháním. Lékaři chirurgie a ARO bojovali o život pacienta čtrnáct dní, ale i přes jejich veškerou snahu bohužel nemoci podlehl," potvrdila informaci mluvčí nemocnice Hana Szotkowská s tím, že další informace s ohledem na vyšetřování a rodinu nebudou poskytnuty.

Vyšetřováním úmrtí svého kolegy se už začali zabývat prostějovští policisté. "Byla nařízena soudní pitva, na základě jejich výsledků a znaleckých posudků se pak rozhodne, zda bude ve věci někdo obviněn," uvedl mluvčí policie Josef Bednařík. 

Nemocnice Prostějov se s podobným problémem nepotýká poprvé. Před sedmi lety zde po operaci varlete zemřel patnáctiletý chlapec. "Prvotní ukázkou neschopnosti chirurga bylo, že klukovi nejprve omylem operoval zdravé varle. Po operaci začal vnitřně krvácet, na jeho stížnosti ale nikdo nebral ohled. Až bylo nejhůř, brali ho zas na sál, ale to už bylo pozdě," popsal tehdejší případ jeden z pracovníků nemocnice. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám