Hlavní obsah

Muž skočil do Macochy před zraky turistů, stejně jako sebevrah před týdnem

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý čtvrtek skočil před zraky turistů do propasti Macocha devětadvacetiletý muž z Blanenska. Ve středu po poledni zvolil stejný odchod ze světa pětačtyřice­tiletý muž z Brna. I on tak učinil před zraky zděšených turistů.

Foto: Leona Roháčková

Z horního můstku je to na dno propasti 138 metrů

Článek

Podle jednoho z pracovníků Punkevních jeskyní nelze podobným tragédiím zabránit. "Je to nemožné, to bychom museli stát na každém metru. Kdo chce spáchat sebevraždu, cestu si vždycky najde," uvedl muž, který potvrdil, že prvního sebevraha policisté nejprve o týden dřív zachránili.

„Stál na zábradlí ochozu, kde si ho všiml kolega a hned volal policii. Přijela zásahovka s vyjednávačem, který ho přemluvil, ať sleze," dodal. Sebevraždu ale mladý muž přesto spáchal, z Horního můstku se do Macochy vrhl ve čtvrtek 15. srpna. Tentokrát už mu skok nikdo rozmluvit nestačil. 

O necelý týden později, ve středu 21. srpna hodinu po poledni, mládence následoval pětačtyřicetiletý muž z Brna. Důvody jeho činu policisté šetří.

K tělům nalezeným na dně propasti jezdí kromě policistů a pohřební služby také hasiči. Tentokrát mrtvé tělo převezli na loďce skrz Punkevní jeskyně. Způsob vyproštění záleží na různých okolnostech. Pokud člověk skočí z Horního můstku, dopadne přes takzvaný Kámen sebevrahů na dno. K vyproštění je pak zapotřebí čtyř až šesti hasičů.

Předloni ukončili svůj život skokem do Macochy tři lidé, vloni jeden člověk. Letos se jedná už o druhou sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám