Hlavní obsah

Muž si hrál na velkého podnikatele, ale jen si nechal platit zálohy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Navenek 38letý muž z Mladoboleslavska vystupoval jako úspěšný podnikatel. Podle policie se představoval jako zástupce různých poradních i výrobních firem a lákal z lidí peníze.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Nasliboval zařízení půjček, opravy podlahových krytin, na vše vybíral zálohy, přislíbený produkt však nikdy nedodal. Podobně si počínal i v otázce bydlení. Do přechodného bydliště v Jaroměři se přistěhoval s rodinou a kromě složené zálohy na pronájem rodinného domku, kterou musel zaplatit, aby se mohl nastěhovat, už od něj majitel žádné peníze neviděl.

Balamutil i sousedy, půjčoval si od nich předměty denní potřeby i peníze, nic z půjčeného už ale obvykle nevrátil. Nakonec jak majiteli domu, tak i dalším podvedeným došla trpělivost a přišli vše ohlásit na policii," sdělila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Policisté z náchodské kriminální služby muži kladou za vinu, že tímto způsobem za období od září roku 1012 do dubna 2013 v minimálně dvaceti případech uvedl různé osoby, převážně z Jaroměře a okolí, v omyl a vylákal z nich peníze či věci v celkové hodnotě přesahující 270 000 korun. Vzhledem k výši částky muži v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám