Hlavní obsah

Můj příběh vstoupí v lednu do kin. Celovečerní film s hvězdným obsazením se natáčel i ve Zlíně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku ledna bude uveden do kin další snímek, pro jehož natáčení si filmaři vybrali i zlínské lokace. Snímek nese název Můj příběh a ani tentokrát u jeho zrodu nechyběla zlínská IS Produkce, která se stala koproducentem tohoto snímku. Ve Zlíně bude mít předpremiéru v pondělí 6. ledna.

Foto: P.A.L Production
Článek

Příběh vychází z knižní předlohy Calaway֥ spisovatelky Zory Castillo, kterou k napsání inspirovaly skutečné události. Film zachycuje osud bývalé baletky, kterou její manžel skoro zabije. Ona poté bojuje s depresemi a snaží se najít nový smysl svého života. Ten jí pomůže nalézt přátelství a sport.

„Děj filmu v sobě nese poselství, jehož obsahem je, že není nutné přijímat vše, co život nadělí s pokorou, ale právě kvůli lásce k sobě samému je zkrátka potřeba sebrat veškerou odvahu a čelit několikanásobně většímu nepříteli,“ uvádí scénáristka Pavla Krečmerová Šindlářová.

Hlavní roli Elizabeth ztvárnila Vlastina Kounická Svátková, ve vedlejších rolích se představí známé herečky Vilma Cibulková, Tereza Kostková, Zuzana Norrisová nebo Nela Boudová. V mužských rolích se objeví například Saša Rašilov, Jaromír Nosek a Pavel Kříž. Režijní taktovky se ujal Libor Adam ve spolupráci s Hanou Hendrychovou.

Během několika natáčecích dní se tak štáb pohyboval kolem 32. budovy v továrním areálu, v k ní přilehlé ulici nebo v parku. „Jsme rádi, že jsme se opět mohli podílet na vzniku snímku s takovou silnou dějovou linkou. Po filmu Úsměvy smutných mužů je to náš druhý film podle skutečného příběhu, který divákům přinese silný a emotivní zážitek. Téma domácího násilí bylo dlouho považováno na zanedbatelné, jde ale o závažný společenský problém,“ říká majitel IS Produkce, Martin Gazda a dodává, že ke spolupráci na tomto projektu mu pomohla zlínská filmová kancelář. IS Produkce tak přispěla například zapůjčením filmové techniky, poskytnutím členů do filmového štábu k její obsluze nebo zajištěním lokačního servisu.

Natáčení probíhalo letos na jaře. Film uvede poprvé na filmovém plátně multikino Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku ve zlínské předpremiéře 6. ledna 2020 v 19 hodin. Promítání budou přítomni herečky Vlastina Svátková, Vilma Cibulková a Stanislava Jachnická, režiséři Hana Hendrychová a Adam Libor, kameraman Lukáš Hendrych, autorka námětu Zora CASTILLO, koproducentky Naďa Zímová a Nela Schlaichertová, Pavla Krečmerová z P.A.L Production a Martin Gazda ze zlínské produkční společnosti IS Produkce, která je koproducentem filmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám