Hlavní obsah

Motorkářskou sezónu zahájí Motosalon. Už za tři týdny

Novinky, Petr Mráček

Už 6. března v Brně odstartuje největší motorkářská akce v České republice – veletrh Motosalon. Kdo nebude chybět, co se tam bude dít?

Foto: Petr Mráček

Ohlédnutí za minulým ročníkem

Článek

Svou účast na Motosalonu potvrdily téměř všechny na tuzemském trhu významné motocyklové značky. Nebude chybět největší světový producent Honda, Yamaha, Harley-Davidson, BMW, Triumph, Aprilia, Moto Guzzi, Kawasaki, Suzuki, Kymco, KTM, Royal-Enfield, Jawa, Peugeot a další.

V expozici čtyřkolek budou značky Arctic Cat, TGB, Can-Am nebo Outlander. Na stáncích v sekci příslušenství a motooblečení se mohou návštěvníci těšit například na značky Arai, Dainese, Nolan, Rizoma, LS2, Schuberth helmets, Shark, Shoei, Modeka, Datatag nebo čeští výrobci PSÍ Hubík, Restless, TOKOZ.

Co letos určitě uvídíte?

Součástí výstavy bude letos poprvé i samostatná expozice vybraných přestaveb ze světových soutěží pod názvem Custom Culture. Letošní počin bude ochutnávkou pro rok 2015, kdy dostanou přestavby na Motosalonu výrazně větší prostor.

V pátek bude speciální den pro studenty, tzv. Teenager day. Návštěvníci se budou moci seznámit s technikou správné jízdy na motocyklu u Bezpečně na motorce, nebude chybět instruktáž pro spolujezdce nebo dech beroucí simulace nehody a následný rozbor dopravních nehod motorkářů formou diskuze ve speciálně uzpůsobeném kamionu Crazy Day a promítání spotů o nehodách. Navíc bude v tento den vstupné pro studenty za 100 Kč.

Zahájení plné hvězd i známých tváří

Samotné zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek 6. března ve 13:00 odhalením nové motorky Karla Abrahama pro nadcházející sezónu MotoGP za účasti kaskadéra a testovacího jezdce Pepy Sršně a známých tváří, které jezdí na motorkách.

Mezi nimi budou například herci Pavel Liška a Jan Révai, kteří loni absolvovali cestu na motocyklech na Kavkaz, Dalibor Gondík nebo moderátorky Linda Finková a Eva Decastelo.

Doprovodný program v režii kaskadérů z Crazy Day

O hlavní doprovodný program se postará kaskadérská skupina Crazy Day. Návštěvníci se mohou těšit na kaskadérskou show na motocyklech i čtyřkolkách včetně unikátních synchronizovaných jízd, triky na skútrech, trialovém motocyklu nebo kolech BMX.

Vrcholným číslem pak budou jízdy v Globusu smrti. Součástí vystoupení bude módní přehlídka motocyklového oblečení a doplňků a vystoupení dvou hudebních skupin. Celý program budou moderovat herci z pořadu Na stojáka.

Kaskadéři mají připravený i speciální program pro děti v maskách Supermana, Batmana nebo Pata a Mata. Superman je bude vozit ve speciálním autě s odkrytou střechou, ve kterém se s ním budou moci i vyfotit. Dětské pásmo doplní vystoupení taneční hip hopové skupiny, blok písniček a několik soutěží. Děti se budou moci na Motosalonu svézt i na minibikách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám