Hlavní obsah

Moravskou zemskou knihovnu obohatí Španělská knihovna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z řady zahraničních knihoven v Moravské zemské knihovně (MZK) se stane Španělská knihovna. Bude otevřena v pondělí 4. července v 17.00 hodin. Slavnostního aktu se zúčastní Jeho Excelence Pedro Calvo-Sotelo Ibáňez-Martin, velvyslanec Španělského království v České republice.

Foto: Jiří Smutný

Moravská zemská knihovna

Článek

Čtenářům bude v MZK zpřístupněn nový ucelený fond. Jeho základem se stane dar souboru téměř 200 knih, který knihovna převzala od Španělského království a jenž rozšiřuje i záběr kulturních aktivit knihovny.

Slavnostního otevření Španělské knihovny se zúčastní představitelé Jihomoravského kraje a Magistrátu města Brna. Na setkání v knihovně pak naváže další kulturní počin v Divadle Husa na provázku. Tam bude v 19.00 hodin zahájen 17. ročník Měsíce autorského čtení, jehož čestným hostem je letos právě Španělsko.

Španělská knihovna bude inspirovat MZK k organizování dalších kulturních a vzdělávacích aktivit, zaměřených na španělskou kulturu. Ty začnou již v podzimních měsících tohoto roku.

První ukázkou připravovaných akcí bude výstava portrétů nositelů nejvýznamnější španělské literární ceny Premio Cervantes, udělované od roku 1976 španělským ministerstvem kultury za nejlepší literární dílo ve španělštině. Výstava bude nainstalována v budově MZK ke slavnostnímu otevření Španělské knihovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám