Hlavní obsah

Moravské zemské muzeum zve na vernisáž výstavy věnované Vlastě Fialové

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení dějin divadla Moravského zemského muzea v Brně vás srdečně zve na vernisáž výstavy Vlasta Fialová (1928-1998). Uskuteční se ve čtvrtek 18. ledna v 17.00 hodin v Dietrichsteinském paláci na Zelném trhu 6.

Foto: Jiří Smutný

Z pozvánky

Článek

Akci zahájí generální ředitel Moravského zemského muzea Mgr. Jiří Mitáček, Ph.D., promluví prof. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. a Mgr. Lubomír Mareček. Výstava bude otevřena od 19. ledna do 27. května.

Jednu z našich přirozeně nejkrásnějších hereček Vlastu Fialovou mimo Brno téměř nikdo nezná. Největší slávu jí přinesl film Vladimíra Čech z roku 1949 Divá Bára, kde hrála titulní roli. Film ji proslavil zejména v zahraničí, kde slavil velké úspěchy.

A přitom jde o jednu z největších brněnských divadelních a filmových osobností. Patřila k největším hereckým talentům své generace. MZM vzdává výstavou hold herečce spojené s Brnem po více než 50 let. Na jejím příkladu lze dokumentovat historické proměny a události související s kulturně-politickými proměnami českého divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám