Hlavní obsah

Moravská vysoká škola Olomouc získala akreditaci až do roku 2029

Novinky, Radim Weiss

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) získala akreditaci profesně zaměřeného bakalářského studijního programu Ekonomika a management na 10 let.

Foto: Radim Weiss

Budova Moravské vysoké školy Olomouc

Článek

Moravská vysoká škola Olomouc potvrdila akreditací bakalářského programu Ekonomika a management kvalitu vzdělávacího procesu i jeho stabilitu.

Absolventi programu Ekonomika a management nacházejí již řadu let uplatnění na manažerských pozicích především v malých a středních podnicích Olomouckého kraje. Klíčem k jejich úspěšnému zapojení do pracovního procesu je profesní zaměření studijního programu.

To vyniká zapojením odborníků z praxe do výuky i velkým podílem studentských stáží a praxí po dobu celého studia. Také díky poradenskému a kariérovému centru, které je v kontaktu se všemi studenty, se daří stabilně udržovat míru uplatnitelnosti absolventů na trhu práce kolem 98 procent. MVŠO se v tomto ohledu může srovnávat s nejlepšími ekonomickými školami v ČR.

„Vysoká míra uplatnění našich absolventů vypovídá o správnosti cesty, kterou jsme se v roce 2005 vydali. Vsadili jsme na profesní zaměření, spolupráci s odborníky z praxe, maximum praktických příkladů a případových studií. To vše našim studentům usnadňuje budoucí profesní život. Nově akreditovaná podoba bakalářského studijního programu Ekonomika a management v sobě koncentruje nové vědecké poznatky i jejich praktické uplatnění v podnikání a managementu. Jsme rádi, že řada našich absolventů bakalářského studia profesní zaměření studia oceňuje a rozhodli se v tomto duchu s námi pokračovat i v rámci navazujícího magisterského studia,” uvedla Irena Kovačičinová, prorektorka pro studijní a pedagogické záležitosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám