Hlavní obsah

Módní návrhářka Petra Kociánová opět zazářila

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právem velmi ceněná česká návrhářka Petra Kociánová po pěti letech opět sklízí úspěch, za kterým stojí velké úsilí, ale také nezbytný talent a píle, což potvrdila 28. ledna svojí přehlídkou dámských šatů v Galerii Smečky v Praze.

Foto: Lenka Žáčková

Eliška Bučková ve svatebních šatech

Článek

Přední modelky, kam se rozhodně řadí Taťána Makarenko, Eliška Bučková, Linda Kobosilova, Nela Prášilová, Andrea Kolářová a Kateřina Prušová, představily oslňující kolekci společenských a svatebních šatů. Modely byly zdobeny kameny Swarowski a luxusní krajkou, přesto byla dominující elegance či mírný protipól, za který může být považována kreativnost.

Převážná většina kolekce se skládala z dlouhých šatů až na zem, ale nechyběly ani ty s délkou ke kolenům. Petra Kociánová miluje černou barvu, kterou považuje za magickou a nadčasovou, a to společně s bílou, která je symbolem čistoty. V kolekci však ve velké míře vsadila na pastelové barvy v hedvábných saténech a šifonech. Závěr úspěšné přehlídky patřil okouzlujícím svatebním šatům.

Každý model byl vždy něčím zajímavý a jedinečný. V galerii jistě nebylo ženy, která by se alespoň na chviličku nezasnila nad tím, jak by mohla zazářit třeba i na Plese v Opeře. Například Eliška Bučková nám potvrdila, že ona nemusí snít, ale skutečně v šatech od Petry Kociánové se na nejprestižnější ples sezóny vypraví.

Přehlídku si nenechala ujít ani sopranistka Pavlína Senič, která se po úspěšném Vánočním turné rozhodla doplnit svůj šatník rób a tvorba Petry Kociánové ji již nějaký čas oslovuje. „Přehlídka byla skutečně exklusivní, ale neméně zajímavý byl overal, ve kterém se představila sama Petra Kociánová. Já totiž miluji overaly,” sdělila nadšená operní pěvkyně, kterou doprovázel známý český vizážista a stylista Kája Pavlíček. 

Petra Kociánová se pohybuje v českém módním průmyslu bezmála dvacet let. Zaměřuje se na oděv pro formální příležitosti, ale i pro neformální akce. Jejím ateliérem prošla celá řada celebrit s různě náročnými zakázkami, jako je například realizace šatů pro večeři s britskou královnou či šaty na svatbu v Arabských Emirátech, kde svatba trvá několik dnů a na každý den musí mít ženy jiné šaty. Mezi nejvýznamnější projekty z poslední doby patří především spolupráce s Českou Filharmonií.

A proč se návrhářka se svou kolekcí vydala na molo po pěti letech? Důvod byl prostý a odpovědný, protože je také maminkou a spojení dvou důležitých rolí, kterými je rodičovství a profesionalita na půdě módního návrhářství je velice náročné a v určitém věku dítěte nelze bez výčitek upřednostňovat jednu před druhou…

Během slavnostního večera byla pokřtěna nová knížka spisovatelky Šárky Zmatlíkové s názvem Padesát odstínů růžové. Kmotry knihy byli moderátorka Michaela Dolinová, Michaela Kuklová, Miroslav Šimůnek a také Petra Kociánová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám