Hlavní obsah

Moderní technologie v rytmu vážné hudby

Novinky, Barbora Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci letošního ročníku Smetanovy Litomyšle mají možnost si zdarma stáhnout programovou aplikaci do chytrých telefonů a vyzkoušet si interaktivní ovládání Smart TV v zámeckém informačním centru.

Foto: Zdena Hanusová

Dirigent Gabriel Rovňák představuje aplikaci pro chytré televize

Článek

Zde je totiž pro všechny zájemce připravena prezentace aplikace pro chytré televize, kterou lze ovládat bez dotyku, pouhými gesty. Díky ní se kromě jiného mohou dozvědět informace o životě a díle Bedřicha Smetany, poslechnout si ukázky z jeho děl, prohlédnout si aktuální festivalový program, případně zabrousit do historie Smetanovy Litomyšle.

Majitelé chytrých telefonů zase určitě uvítají novou programovou aplikaci, která bude zdarma ke stažení na webových stránkách festivalu. Naleznou v ní podrobný program Smetanovy Litomyšle i přehled aktuálních a praktických informací (večerní předpověď počasí apod.).

Aplikaci využijí hlavně při pořadu Klasika je cool (23. 6.), kdy se jejich chytré telefony promění v hlasovací zařízení. Diváci v hledišti plně pokrytém wi-fi signálem tak pomocí svých telefonů určí, jak bude koncert probíhat. Návštěva koncertu se bohatě vyplatí: jeden z diváků, kteří se přes aplikaci přihlásí do slosování, si domů odnese tablet.

Pořadem bude provázet Jan Maxián, oblíbený divadelní herec a muzikant známý z kapel Nightwork či Support Lesbiens.

Reklama

Výběr článků

Načítám