Hlavní obsah

Mladík přepadal seniorky a spoléhal na převleky. Policisté ho za dva dny dopadli

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve sedmnáctiletý mladík v Novém Městě brutálně napadal seniorky, kterým odcizil osobní věci i peníze. Policisté jej během 48 hodin dopadli, mladík se ke svým činům přiznal a je již v policejní cele.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Svou první oběť, jednaosmdesátiletou ženu si pachatel vytipoval v úterý krátce po 14. hodině na chodníku, který spojuje ulice Závodní a Jurkovičova. Mladý násilník ženu přepadl zezadu, ta se však nechtěla snadno vzdát kabelky a přes nepoměr fyzických sil se o kabelku začala s pachatelem přetahovat. Nakonec mladík zatáhl tak silně, že seniorka kabelku upustila a on utekl. Škoda na odcizených věcech činí 3400 Kč.

Na další oběť jen o půl hodiny později již číhal na pětašedesátiletou ženu, tentokrát poblíž křižovatky Zakladatelská a Morcinka. Bezmocné stařence rovněž vytrhl kabelku a utekl, škoda činí 2400 Kč.

Další dvě ženy přepadl mladík hned druhý den. Šestasedmdesátiletou seniorku překvapil v 7 hodin ráno na křižovatce ulic Zakladatelská a Fučíkova. Zde došlo k vzájemnému přetahování, seniorka poté upadla a škoda činí 1500 Kč.

Na svou poslední oběť si mladík počkal na Náměstí Budovatelů, kde krátce před 20 hodinou přepadl jednašedesátiletou ženu, které opět vytrhl kabelku, a s lupem v hodnotě 3200 Kč se dal na útěk.

"Pachatel byl ve čtvrtek 17. ledna zadržen. Policisté Obvodního oddělení Karviná 1 mladíka znají už z minulosti. Tentokrát spoléhal na převleky. Po každém přepadení se převlékl a spoléhal, že i když získáme popis od přepadených žen, nebude dopaden. Policejní komisař proti mladíkovi zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání provinění krádeže a pokračujícího provinění loupeže. V tuto chvíli už je podán návrh na jeho vazební stíhání," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám