Hlavní obsah

Mladá výtvarnice Markéta Vašíčková má dvě výstavy najednou

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava výtvarných děl Markéty Vašíčkové je k vidění v Malé galerii Regionálního turistického informačního centra, Masarykova 100, Židlochovice. Otevřeno je od pondělí 23. července do 28. srpna denně od 9.00 do 17.00 hodin.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Městské kulturní středisko zve na výstavu objektů a obrazů Židle nebo židle bez židlí. Kolekci prací vytvořila studentka Fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně Markéta Vašíčková.

Jako každé dítě s uměleckými sklony ze Židlochovic a okolí chodila během školní docházky i do místní základní umělecké školy, kde si vybrala výtvarný obor, vedený Hanou Faltýnkovou.

Dále absolvovala Školu uměleckých řemesel v Brně u akademického malíře Petra Veselého. V současné době má za sebou první ročník FVU VUT v Brně a po prázdninách hodlá pokračovat tamtéž v ateliéru, který vede Petr Kvíčala.

Po absolvování školy se chce věnovat umění. „Mým cílem je už během školy vytvořit série a udělat si jméno,“ říká studentka. Při otázce na výstavy došlo k zajímavému zjištění, neboť jako první vystavuje hned dvě výstavy najednou. V židlochovické knihovně je to expozice s názvem Židlochovice a atributy Židlochovic. Prozradila, že tyto artefakty vycházejí z její maturitní práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám