Hlavní obsah

Mistryně republiky ve florbalu jsou z olomouckého gymnázia

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po strastiplné cestě se studentky olomouckého Gymnázia Čajkovského probojovaly až do florbalového republikového finále v Jindřichově Hradci, které se konalo 15. a 16. dubna. Zde dívky porazily všechny své soupeřky a těšily se ze zlatého kovu.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Jindřichův Hradec, 15. poledník, 15. dubna 8:00. Ve vzduchu je cítit velké napětí. Dívky z Olomouce čeká tuhý boj. Nejprve musely změřit své síly s týmem z domácího Jindřichova Hradce, který porazily 9:1, a v následujícím zápase Jihlavu 3:1.

Do semifinálového utkání dívky nastoupily proti dobře hrajícímu Liberci a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, kde olomoucký tým podržela jeho kapitánka Lucie Cholinská a svojí druhou trefou v nájezdech zajistila postup do finále. Zde studentky změřily své síly opět s Jihlavou a tentokrát vyhrály v poměru 2:0.

Kromě zlatého poháru si holky z Čajkárny odvezly ještě titul nejlepší střelkyně turnaje, kterou se stala Lucie Cholinská, jež vstřelila 9 branek. Tímto svým úspěchem vylepšily loňské 3. místo z republikového finále a zařadily se po bok svých zlatých spolužaček z volejbalu. V nedávné době slavily dívky z Čajkárny rovněž úspěch v republikovém finále v házené, kde skončily na 4. místě.

Gymnázium Čajkovského je velmi úspěšné ve sportovních soutěžích, ačkoliv se nejedná o sportovní gymnázium. Přesto studenti školy dokáží uspět i ve velmi náročné konkurenci z celé ČR. To vše je možné díky dokonale skloubenému přístupu školy v čele s ředitelem Radkem Čapkou, který byl loni oceněn Cenou náměstka hejtmana Olomouckého kraje.

Gymnázium Čajkovského je v poslední době úspěšné i řadě dalších mimosportovních aktivit. Na škole probíhá projekt Erasmus+, díky kterému letos studenti navštívili Bulharsko. Škola má rovněž talentované esejisty, hudebně talentovaní studenti se mohou zapojit do nedávno vzniklého Orchestru mladých Olomouckého kraje a v neposlední řadě je nutné zmínit aktivity španělské sekce gymnázia, které hostilo celostátní festival španělského divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám