Hlavní obsah

Místní akční skupina MAS Šumperský venkov vyhlásila první dotační výzvy určené obcím

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od poloviny prosince MAS Šumperský venkov vyhlásila první výzvy z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Prostřednictvím dotačních výzev svým obcím postupně z Evropského fondu pro regionální rozvoj přerozdělí více než 35 miliónů Kč.

Foto: Petra Kucinová

Dotace IROP pro obce z regionu MAS Šumperský venkov

Článek

Místní akční skupina (MAS) vyhlásila celkem pět dotačních výzev, na podporu aktivit ze tří různých oblastí.

„V rámci výzev Udržitelné dopravy mohou obce na Šumpersku žádat o dotaci na investice vedoucí ke zvyšování bezpečnosti dopravy - například k modernizaci a výstavbě bezbariérových chodníků podél silnic a místních komunikací nebo chodníků odklánějících pěší dopravu od silnic, včetně přechodů pro chodce a dalších opatření zvyšujících bezpečnost. Dále též investice k modernizaci a výstavbě dopravních terminálů, tedy přestupních uzlů veřejné dopravy a samostatných parkovacích systémů jako prvků podporujících multimodalitu,” informoval manažer MAS Matěj Podhajský. Na tyto výzvy je k dispozici přes 11 miliónů Kč.

Výzvy pro Integrovaný záchranný systém (IZS) s alokací 10 miliónů Kč zahrnují investice do rekonstrukce stávajících či výstavby nových hasičských zbrojnic a k pořízení široké škály techniky pro Jednotky sboru dobrovolných hasičů.

V rámci výzvy Kulturní dědictví budou podpořeny Národní kulturní památky v regionu, alokace na tuto výzvu je přes 1,5 miliónu Kč.

Žadatelé mohou podávat své projektové žádosti do poloviny února 2018.

V průběhu roku 2018 plánuje místní akční skupina vyhlásit další výzvy IROP, ze kterých budou podpořeny zejména investice do infrastruktury vzdělávání, ale také investice do rozvoje komunitních center a sociálního bydlení.

Další informace jsou k dispozici na internetových stránkách MAS: http://www.sumperskyvenkov.cz/dotace/aktualni-vyzvy/

Reklama

Výběr článků

Načítám