Hlavní obsah

Miss Junior podpořil starosta Prahy 1

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldřich Lomecký se rozhodl udělit záštitu jubilejnímu dvacátému ročníku (nejen) soutěže krásy Miss Junior. Líbí se mu filozofie projektu a společně s organizátory plánují spolupracovat nejen se soutěžícími, ale i v rámci osvěty a vzdělávání mladých na školách.

Foto: archiv Miss Junior

Zleva: Nikol Šmahajčíková, Miss Junior SR 2016, Nikola Volhejnová, Natálie Dršková, Miss Junior ČR 2016 a Nikola Volhejnová, Miss Junior internet 2016

Článek

„Miss Junior v sobě skvěle a nenásilně spojuje přirozenou soutěživost mladých, adrenalin, zábavu, ale také edukaci a osvětu. Tato přidaná hodnota se týká nejen samotné soutěže, ale prostřednictvím vzdělávacích seminářů přesahuje i do běžných škol. Právě tato komplexnost činí z Miss Junior jedinečný projekt, takže při udělení své záštity jsem neměl nad čím přemítat, “uvedl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1‎.

Miss Junior je určena dívkám ve věku od patnácti do jeden a dvaceti let. Je nejdéle působící soutěží krásy v České republice v této věkové kategorii. Zároveň jde o projekt s edukativním podtextem.

Miss Junior propaguje zdravý životní styl, školí dívky, jak skloubit pohybové a relaxační aktivity. Soutěžící procházejí jazykovými pohovory, absolvují IQ testy, přednášky o jídle, zdravotní kontroly, semináře o kosmetice a péči o své tělo, stejně jako lekce společenského chování. Miss Junior hledá charisma, ne ramínko na šaty. Otevřeně se staví proti trendu extrémně vyhublých dívek z obálek časopisů.

Soutěž se veřejně hlásí k celosvětové tendenci kontroly BMI (body mass index - pozn. aut.). Jako jediný projekt pomáhá v této oblasti s identifikací a s řešením problematických případů. To znamená, že pokud výsledky měření odhalí u dívky rizikově nízké BMI, je dotyčná, za spolupráce a souhlasu rodiny, kontaktována s odbornými lékařskými pracovišti.

Nedílnou součástí každého ročníku jsou ovšem rovněž tak edukativní semináře pro mladé. V roce 2016 byly realizováno více než tři stovky seminářů na základních a středních školách, které navštívilo přes čtyři tisíce čtyři sta dívek, ale i chlapců po celé České republice.

Organizátoři soutěže aktivně pracují s dívkami, ale i chlapci na školách, především v oblasti témat blízkých poruchám příjmu potravy, zdravého životního stylu, ale i problematice rizik fenoménů dnešní doby - internetu a sociálních sítí. Kromě uvedeného počtu proškolených dětí bylo v uplynulém roce proškoleno ještě více než dva tisíce uchazeček o titul Miss Junior v rámci soutěže samotné.

Během září a října, souběžně se semináři na školách, vybere po českých městech odborná porota děvčata, která postoupí do semifinálového kola. Součástí castingů je také osvěta a vzdělávání pro přihlášené. Mediální kampaň soutěže jde ruku v ruce s vzděláváním na školách. Semifinálová baráž, na které bude pro každý kraj vybrána jedna finalistka, proběhne 11. listopadu v Praze. Každý kraj tak bude mít následně svou Miss Junior.

Soustředění Škola Miss Junior proběhne na přelomu listopadu a prosince. Kromě jiného absolvují finalistky semináře s tématy: sestava jídelníčku, správná výživa, péče o pleť a tělo, poradna v oblasti vizáže, kurz stylistiky, kurz rétoriky a samosebou fitness tréninky či nacvičování choreografie pro finálový vyhlašovací ceremoniál.

Slavnostní večer proběhne 5. prosince v pražském divadle Broadway. Edukativní semináře na školách budou probíhat po celé České republice během školního roku, a to od září 2017 do června 2018. 

Reklama

Výběr článků

Načítám