Hlavní obsah

Miss Junior byla vyhlášena největší tuzemskou soutěží ve své kategorii

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hledáme charisma, ne ramínko na šaty! Tak zní motto soutěže pro dívky patnácti do jeden a dvaceti let. Přihlášení není podmíněno výškou váhou ani tělesnými rozměry. Za dvacet let se přihlásilo přes sedmdesát dva tisíc soutěžících. Miss Junior se stala největší soutěží Miss v juniorské kategorii.

Foto: archiv Miss Junior

Záštitu nad 20. ročníkem převzal starosta Prahy 1, Oldřich Lomecký. Členem poroty byl i hudební skladatel, Zdeněk Barták (první zleva).

Článek

V sobotu 11. listopadu byly v Galerii kavárny Louvre zvoleny Miss Junior v jednotlivých krajích České republiky a rovněž byly uděleny tituly Miss Junior Česká a Slovenská republika. Porotě předsedal starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Dále v porotě například zasedli hudební skladatel a producent divadla Hybernia Zdeněk Barták, fotograf Jan Šibík, první viceMiss Junior 2008, Silvie Řeháková, Miss Internet 2007, Pavla Ambrozková, módní návrhář Pavel Berky, Muž roku 2017 Matyáš Hložek, zpěvák, tanečník a choreograf Matt Pardus, tisková mluvčí Prahy 1, Veronika Blažková, Ornella Koktová, průvodce po Praze očima lidí žijících na ulici ze společnosti Pragulic Karim a finalistky Miss Junior Sarah Němcová, Kristýna Malířová a Kristýna Rudolová.

Moderovali a zpívali Roman Ondráček a Miloš Pokorný – duo Těžkej Pokondr.

Soutěž Miss Junior probíhá ve všech krajích České republiky, rovněž tak na Slovensku. Dívky absolvují v rámci castingů nejrůznější psychologické testy, IQ testy, testy odhalující poruchy příjmu potravy, bulimie a anorexie. Castingy jsou spojeny s edukativnímu semináři. Miss Junior jednotlivých krajů se po vyhlášení stávají na rok nositelkami zdravého životního stylu a spolupracují s krajskými úřady.

Miss Junior není tradiční soutěží krásy. Snaží se dívkám ukázat správný směr v dnešní době klamavých reklam a prezentace životního stylu, který je nereálné každodenně žít. Snahou je, aby dívky věřily především sobě a v sebe a nenechaly si vnucovat univerzální model krásy.

Také proto dostávají jako cenu finance na vzdělávání. Letos je to v celkové částce pro všechny finalisty sto tisíc korun českých. Dalším netradičním dárkem je prohlídka s Karimem, průvodcem noční Prahou očima lidí, žijících na ulici, ze společnosti Pragulic. Kromě toho samo sebou dostaly slečny kosmetické sety minerální kosmetiky od firmy Pandhy´s Česká a Slovenská republika. A korunky pro všechny dívky ručně vyrobila rodinná česká šperkařská firma z Jablonce nad Nisou.

V rámci vyhlášení titulů Miss Junior 2017 byl soutěži potvrzen rekordní zápis. Luboš Rafaj z agentury Dobrý den předal v Galerii kavárny Louvre vedení soutěže i finalistkám certifikát Největší soutěže Miss v juniorské kategorii. Od roku 1998 se do soutěže přihlásilo rekordních 72 264 dívek.

Miss Junior Česká republika 2017 se stala dvacetiletá Kateřina Huňáčková z Plzně.

Miss Junior Slovenská republika 2017 se stala patnáctiletá Viktória Drugová z Humenného.

Miss Internet 2017 se stala sedmnáctiletá Natálie Kočendová z Karvinné.

Reklama

Výběr článků

Načítám