Hlavní obsah

Mikulovské pivobraní slibuje více než sedmdesát druhů piv a rockovou muziku

Novinky, Jitka Sobotková

Jižní Morava není zdaleka jen víno, ale také zlatavý mok. V Mikulově si to již počtvrté připomenou všichni příznivci piva. Mikulovské pivobraní se tu bude na amfiteátru konat již tuto sobotu 9. srpna.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Na moravském Oktoberfestu se představí ten nejlepší a nejpestřejší výběr pivních specialit, vynikající rockový koncert a bohatý program pro návštěvníky všech věkových kategorií.

„Celodenní pivní jarmark nabídne k ochutnávce více než sedmdesát druhů piv od velkých i malých pivovarů z celé ČR i Rakouska. Novinkou letošního ročníku jsou prezentace a minipřednášky o vaření piva, historii jeho výroby, pivních stylech a řízené pivní degustace,” prozradila ředitelka festivalu Veronika Žuravlova.

Bohatý program doplní Klobásofest, tematické soutěže, harmonikář s pivními písničkami, na své si přijdou i děti, pro které jsou připraveny atrakce.

Na letošním celodenním pivním jarmarku, jehož brány se návštěvníkům otevřou již v 10 hodin, budou již tradičně představeny speciály od pivovaru Lobkowicz, náchodského Primátoru i Dalešické lahůdky 10° a 11°. Nebude chybět domácí pivečko od rodinných pivovarů Bravůr, Syrovar nebo Rychnov nad Kněžnou.

Kromě pravidelných účastníků festivalu se mohou pivaři těšit i na speciály od moravských pivovarů. Ochutnávku připravili minipivovar Kunc (Hodonín), minipivovar Doubravník, jihlavský pivovar Kozlíček nebo zlínský pivovar Čechmánek.

„Velmi nás také těší zájem pivovarů z druhého konce republiky. Svá piva představí například minipivovar Labuť z Litoměřic či Pivovarský dvůr Chýně,“ řekla ředitelka pivního festivalu.

Zlatým hřebem večera bude rockový koncert, kde se od 16 hodin vystřídají na jednom pódiu legendy české i slovenské hudební scény – Horkýže Slíže, Alkehol, Harlej, Doga a Gate Crashers. 

Letošní novinkou pivobraní je oddělený vstup na celodenní pivní jarmark a rockový koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám