Hlavní obsah

Mikulovské oslavy nezmařil ani déšť

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Oslavy města Mikulova čekala v sobotu 28. května zkouška, kterou pro ně připravilo počasí. A obstály v ní na výbornou. Pořadatelé totiž měli v záloze i mokrou variantu, většina programu se jenom přesunula do sálu městského kina.

Foto: Dana Smrčková

Gaudium (komorní pěvecký sbor Gymnázia Mikulov) zazpíval například Oh Happy Day! nebo Hallelujah.

Článek

Dopoledne patřilo plejádě dětských vystoupení. Na pódiu se vystřídaly holky i kluci z mateřinek, kroužků základních škol, domu dětí a mládeže i základní umělecké školy. Publikum tak nadchly dětské lidové hry v podání těch nejmenších, mažoretky, písničky z pohádek i break dance. A dočkali se i příznivci dívčí studentské kapely Wild Eggs.

Místostarosta Eduard Kulhavý pak za město ocenil děti a mládež za mimořádné výkony školní i mimoškolní, kterými přispěli k propagaci a dobrému jménu Mikulova. Pamětní list a odměnu převzali Ester Kolaříková, Aneta Pospíšilová, Jiří Vala, skauti, komorní trio i kvinteto a fotbalové družstvo. Zvláštní ocenění putovalo Zdeňku Ruskovi za mimořádný morální čin. „Nominaci si zasloužil kvůli vrácení nalezené finanční hotovosti,“ vysvětlil Jiří Hamerník, velitel městské policie.

U příležitosti Oslav města proběhla rovněž XXIII. přehlídka dětských cimbálových muzik Vzpomínka na Josefa Košuliče. Představila se na ní mladší cimbálová muzika Základní umělecké školy Kyjov, Valtičánek a Kolík. Čestným hostem letošního ročníku se stala Ludmila Kobzíková, dlouholetá zpěvačka národopisného souboru Břeclavan a manželka legendárního podlužáckého primáše Jožky Kobzíka.

Vokální koncert dvou mikulovských pěveckých sborů zněl Dietrichsteinskou hrobkou. Pod vedením Dagmar Valové zazpíval studentský sbor Gaudium, sbormistryně Zuzana Pirnerová vedla Virtuosi di Mikulov. Zájemci se do hrobky vrátili ještě po setmění, provedli je tam průvodci v kostýmech. Ještě předtím je do kina přilákali ochotníci z Dolních Dunajovic na divadelní komedii Pretty Woman po moravsku.

Ozvěny Oslav města nabízí výstava v Městské galerii. „Do poloviny června tam jsou k vidění dětské práce, dokumenty a fotografie k historii mikulovského školství,“ připomněla Markéta Sojková, ředitelka Mikulovské rozvojové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám