Hlavní obsah

Mikulov si po čtrnácté připomene rodáka Karla Krautgartnera, městem bude znít jazz

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzový večer na počest Karla Krautgartnera se bude v Mikulově v pátek 6. června konat již po čtrnácté. V zámeckém sále se od 19.30 hodin představí Rozhlasový Big Band Gustava Broma s dirigentem Vladimírem Valovičem. Hosty večera budou Peter Lipa a Martin Chodúr.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Peter Lipa je vynikající zpěvák, skladatel a dlouholetý dramaturg předního evropského jazzového festivalu Bratislavské jazzové dni. Martina Chodúra si mnozí pamatují jako vítěze první série Česko-Slovenské SuperStar, kterého si vybral ke spolupráci i Karel Gott.

Také letos pořadatelé ze Sdružení přátel Karla Krautgarnera udělí Řád Karla Krautgartera. „Obdrží jej in memoriam saxofonista a skladatel Josef Audes. Přebere ho jeho syn Jiří Audes, který také zazpívá otcovu skladbu Blues tučňáka," řekl předseda sdružení Jaroslav Smečka.

I tento ročník bude nahrávat Český rozhlas Brno s tím, že pořízená nahrávka bude vysílána na vlnách stanice ČRo Brno, Vltava a na Dvojce. Celým večerem bude provázet Marcela Vandrová.

Večernímu koncertu bude předcházet umístění bronzové hvězdy do „chodníku slávy" na mikulovském Náměstí před domem číslo 25/26, kde se Karel Krautgartner narodil. Od 16.30 hodin zde bude vyhrávat orchestr žáků základní hudební školy a v 17 hodin bude slavnostně odhalena nová, již čtrnáctá bronzová hvězda.

„Bude věnována Zdeňku Novákovi, který je vynikajícím hráčem na saxofon, aranžérem a hudebním režisérem ČRo v Brně," doplnil Jaroslav Smečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám