Článek
Oslava tradiční moravské kuchyně snoubené s tím nejlepším vínem proběhne v režii členů Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Labužnický maratón pro širokou veřejnost odstartuje už v pátek 3. června a potrvá do neděle.
Unikátní tříchodové degustační menu doplněné vínem se letos bude podávat v Hotelu Marcinčák, Hotelu MBZM, Hotelu Eliška a v Zámecké restauraci. Každé z vyhlášených zařízení přitom ještě nabídne ochutnávku deseti vzorků vín jedné odrůdy. V hlavní roli se objeví Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a růžová vína.
„Kromě toho čeká na návštěvníky ještě další doprovodný program, a to pro všechny jejich smysly. Připravili jsme pro ně vzorek ledového vína snoubeného se sýrem, vzorek kávy snoubený s čokoládou, prezentaci doutníků, poznávání vůní a vzorek slámového vína snoubeného s čokoládou. Přes den mohou využít volných nebo zvýhodněných vstupů do vybraných památkových objektů a večer jim zahraje cimbálová muzika,“ uvedl hlavní organizátor festivalu Petr Marcinčák.
Přesun mezi jednotlivými centry dění pořadatelé zajistí vozy značky Mercedes, zapůjčenými společností Hošek Motor, a jednou limuzínou Jaguár. Odjezd si každý sjedná s hosteskami přímo na místě podle svých potřeb. Jednou ze zastávek této kyvadlové osobní dopravy je rovněž kasino Abbas, jehož majitel doručí každému účastníku osobní pozvání do podniku, kde obdrží dárek.
Na festival i letos míří VIP hosté, významné osobnosti i celebrity. Tváří druhého ročníku bude Tomáš Matonoha. Zájemci si letos mohou vybrat z nabídky kompletního balíčku Gourmet tour, který zahrnuje čtyři menu včetně veškerého programu a služeb, anebo zvolit pouze jediné menu.
Na festival i letos míří VIP hosté, významné osobnosti i celebrity. Tváří druhého ročníku bude Tomáš Matonoha. Zájemci si letos mohou vybrat z nabídky kompletního balíčku Gourmet tour, který zahrnuje čtyři menu včetně veškerého programu a služeb, anebo zvolit pouze jediné menu.