Hlavní obsah

Město Havířov nechalo opravit pět zdravotních středisek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všech pět zdravotních středisek v Havířově se po rozsáhlých sanacích zásadně proměnilo. Předpokládaný rozpočet se podařilo dodržet, celková výše činí přibližně 97 milionů korun včetně DPH. Prostředky jsou čerpány z Fondu nájemního bydlení.

Foto: Josef Zajíc

Nově opravené zdravotní středisko v Havířově - Suchá, ulice Budovatelů 991/20

Článek

Podle jednatele Městské realitní agentury Jiřího Lankočího byly budovy všech pěti středisek ve špatném stavu. Havarijní situce se řešily v minulých letech dílčími opravami. Proto se přistoupilo k opravě všech zdravotních středisek.

„Pacienti i zdravotníci se po dlouhých letech zasloužili zásadní změnu, a dočkali se mimo jiné i komfortnějšího prostředí. Jsem rád, že se nám podařilo splnít další slib, který jsme občanům našeho města dali. Sanaci pěti zdravotních středisek jsme stihli za 13 měsíců a podařilo se nám dodržet předpokládaný rozpočet. Došlo ke zlepšení tepelně technických vlastností objektů a byly vyřešeny bezbarierové přístupy vně i z venčí zdravotních středisek,” uvedl Josef Bělica, primátor města Havířova.

Město Havířov opravilo těchto pět zdravotních středisek:

ZS Dlouhá, Havířov - Podlesí, částka 22,5 milionu korun

ZS Studentská, Havířov - Podlesí, částka 15,1 milionu korun

ZS Jurije Gagarina, Havířov - Bludovice, částka 22,5 milionu korun

ZS Generála Svobody, Havířov - Šumbark, částka 19,9 milionu korun

ZS Budovatelů, Havířov - Suchá, částka 17,7 milionu korun

Právě v pondělí 27. dubna bylo slavnostně otevřeno zdravotní středisko na ulici Budovatelů 991/20 v části Havířov - Suchá. Otevření se zúčastnili zástupci Magistrátu města Havířova, Městské realitní agentury a zástupci zhotovitelů.

Zdravotní středisko září novotou. Před vstupem do zdravotního střediska je šikmá plocha do 1. NP pro vjezd imobilních pacientů na vozíčku. V 1. NP jsou WC pro imobilní pacienty a WC pro muže a ženy a personál. Je zde čekárna a ordinace praktického lékaře.

Do 2. NP je zcela nové schodiště, vybavené pojízdnou plošinou. A také velkým prostorem před vstupem do ordinací. Chodba je vybavena WC pro imobilní pacienty a pro muže, ženy a zaměstnance ordinací. Ve 2. NP jsou tři ordinace zubních lékařů.

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat městu Havířov, že zainvestovalo nemalou částku 17,7 milionu korun do této rekonstrukce. Z našeho pohledů lékařů, zdravotních sester a dalšího personálu je tato rekonstrukce hodnocena velmi pozitivně. Trvala zhruba půl roku. Je třeba říci, že jsme se byli vždy schopni s realizátorem domluvit. V podstatě přerušení provozu trvalo nějaký pět, šest dnů, a to se dalo naplánovat. Vždycky jsme se domluvili, jak se stavebním dozorem, tak s investorem i s pacienty. Trpělivost přinesla výsledek, se kterým jsme spokojeni,” řekl zubní lékař MUDr. Lukáš Golasowski,

V opravené přístavbě sídlí pediatr a Dětské centrum Čtyřlístek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám