Hlavní obsah

Memoriál Josefa Šourka při oslavách 125 let hasičů v Bukové vyhrál tým z Radětic

Novinky, Jiří Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výročí 125 let od založení požárního sboru v obci si v sobotu 14. června připomněli obyvatelé a návštěvníci osady Buková na Rožmitálsku. Současně s oslavami se na cvičišti Na Drahách za vesnicí konal i IV. ročník Memoriálu Josefa Šourka v požárním útoku mužů a žen.

Foto: Jiří Kubík

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák předává pamětní medaili starostovi SDH Buková Václavu Melounovi a veliteli sboru Josefu Sýkorovi.

Článek

Program oslav začal srazem účastníků na návsi v Bukové, odkud se účastníci vydali  slavnostním průvodem k památníku padlých. Tady hasiči uctili památku svých předků položením věnců. Následovalo vystoupení Bělčických mažoretek.  

Na oslavy zavítal i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, který Sboru dobrovolných hasičů Buková věnoval pamětní stuhu. Starostovi sboru Václavu Melounovi a veliteli sboru Josefu Sýkorovi předal Josef Řihák pamětní medaili hejtmana Středočeského kraje za rozvoj hasičstva na území středních Čech. 

Následovala soutěž v požárním útoku. „Na závodních týmech z Vranovic, Věšína, Bukové, Vranovic, Radětic i Borovna je vidět, že mají velké zkušenosti z Brdské ligy a že patří k nejlepším nejen na Příbramsku i ve Středočeském kraji. Výkony byly obdivuhodné. Ale moc se mi líbila i obětavost a bojovnost soutěžících žen z Bukové, Voltuše a Borovna. Gratuluji všem soutěžícím ke skvělým výkonům,“ ocenil středočeský hejtman Josef Řihák výkony soutěžících.  

Závody v kategorii žen vyhrál druhý tým domácích hasiček SDH Buková. Na dalších místech skončily ženy z SDH Voltuš a SDH Borovno. V kategorii mužů zvítězili hasiči z Radětic. Druzí skončili reprezentanti SDH Věšín a třetí bylo družstvo SDH Vranovice.  

Oslavy 125. výročí založení požárního sboru SDH v Bukové ukončila večer taneční zábava s hudební skupinou Plzeňský expres.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám