Hlavní obsah

Maxipes Fík bude slavit své narozeniny v Kadani

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. června od 10 hodin oslaví královské město Kadaň narozeniny svého nejslavnějšího rodáka.

Foto: Václav Vlasák

Maxipsa Fíka milují dětí i dospělí.

Článek

Poprvé oslavil maxipes Fík v Kadani svoje narozeniny v roce 2005. A proč právě v Kadani?

Tato známá postavička se totiž narodila v nedalekém Ahníkově, který bohužel už neexistuje. Jeho třemi tatínky byli Rudolf Čechura - spisovatel, Jiří Šalamoun - výtvarník a kadaňský rodák Josef Dvořák, který Fíkovi propůjčil svůj hlas.

Slavit však nebude jen maxipes Fík, ale hlavně je to velký svátek všech dětí, pro které především jsou jeho narozeniny pořádány. Čeká je spousta zábavy, her a uvidí řadu vystoupeních známých umělců. Bude se také sportovat.

Letos dostal Fík k narozeninám opravdu velký dárek v podobě dokončení první části nábřežní promenády, která ponese jeho jméno. A děti na ní najdou spoustu atrakcí, na kterých se budou moci hrát. A právě zde se velká část připraveného programu bude konat.

Narozeninové oslavy začnou v 10 hodin na nábřeží, kde si DDM Šuplík připravil pro děti soutěže a výtvarnou dílnu. Program v AmFíku začne ve 12.00 hodin a zahájí ho Maxim Turbulenc. Od 13.00 hodin přijdou na řadu narozeninová přáníčka s Upírem Krejčím. V 15 hodin zde vystoupí Jan Bendig (Superstar).

Zajímavý host se představí v sousední zahradě františkánského kláštera. Od 10.00 hodin zde bude předvádět tanec se psem Alena Smolíková (Talentmania). V areálu kláštera bude během dne také probíhat další program a děti zde najdou nejrůznější atrakce.

Vyvrcholením dne bude lampiónový průvod, který vyjde v 21.00 hodin od kulturního domu Střelnice a dojde do AmFíku, kde se pak promítne pásmo pohádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám