Hlavní obsah

Malý princ zavítá mezi školáky z Liberce

Novinky, Radek Šmíd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní soubor Tyl Slaná uvede reprízu svého aktuálního představení Malý princ v Experimentálním studiu Lidových sadů v Liberci. Hned dvě představení se uskuteční v pátek 27. dubna od 9 a 11 hodin.

Foto: Divadelní soubor Tyl Slaná
Článek

Liberecká vystoupení se uskuteční pro základní školy Jabloňová a Broumovská. Ve hře účinkují jak zkušení herci slánského divadelního souboru, tak i dětští představitelé, a to nejen v titulní roli. Režie představení se chopila Martina Plichtová.

Divadelní dramatizace jedné z nejčtenějších próz dvacátého století nabízí hru o tom, že dospělí jsou prostě divní, všichni sice byli kdysi dětmi, ale většina z nich už na to zapomněla. Příběh, který si získal srdce milionů čtenářů na celém světě, začíná někde na Sahaře, kde se opuštěný letec setkává s tajemným Malým princem, který na Zem přichází z planetky o něco větší, než byl on sám, a vypráví mu o své podivuhodné životní pouti.

Kniha spisovatele a letce Antoina de Saint-Exupéryho, jež poprvé vyšla v roce 1943, patří mezi 50 nejprodávanějších na světě, a je rozhodně více než jen pohádkou. Prostý příběh konfrontuje náš svět řízený snahou o ovládání přírody, materialismem a egoismem s čistým pohledem dětského hrdiny. Ten vidí smysl v jiných věcech – v přátelství a lásce. Nachází je při svém putování po sedmi planetách, při němž se střetává dětský svět se světem dospěláků.

Reklama

Výběr článků

Načítám