Hlavní obsah

Majitelky Hafanů Sympaťáků převzaly ceny a věnovaly je psím útulkům

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhlášením výsledků internetové soutěže o nejsympatičtější psy vyvrcholil letošní ročník Šumperského Hafana. Majitelky zlatého a stříbrného Hafana Sympaťáka převzaly od organizátorů soutěže pytle krmiva a další laskominy pro psy a vzdaly se jich ve prospěch zvířat v útulcích.

Foto: sumpersko.net

Strážníci převzali ceny od vítězek a předají je psím útulkům.

Článek

„Alf je čtyřnohý komediant, rádi spolu navštěvujeme děti v mateřských školách nebo důchodce a děláme jim radost. Zvou nás i na různé společenské akce, kde Alf pro pobavení přítomných předvádí psí triky, mimo jiné umí i počítat. Sklízí velké úspěchy, peníze však nebereme, jako poděkování dostáváme krmivo. Dobrot je tolik, že se o ně dělíme se spřátelenými psy, přebytky vozíme do útulků,“ objasnila Zdeňka Frnková, majitelka vítězné border kolie.

Jeden pytel psích granulí si ponechala s tím, že Alfovi stačí. Nevzdala se však krásného dortu, který vítězce věnovala patronka Šumperského Hafana Karla Mornstein-Zierotin.

„Už jsme jednou na Šumperském Hafanovi s Alfem bodovali. Dort od paní hraběnky byl moc dobrý, chutnal celé rodině, hlavně vnoučatům. Určitě i tentokrát je potěším,“ radovala se vítězka nad krásným dortem ozdobeným siluetou psa z fondánu.

Veškerou výhru ve prospěch zvířat v útulcích věnovala Marie Macková, majitelka stříbrného Hafana Sympaťáka – asistenční border kolie Chucka Norrise.

„Je třeba myslet na zvířata v útulcích. Doma zachraňujeme toulavé kočky. Mít jednou vlastní útulek pro opuštěná zvířata je můj sen,“ objasnila, proč se výhry vzdala.

Psí krmivo a pochoutky si od obou dárkyň vyzvedli přivolaní městští strážníci. „Jsem ráda, že jsou tady, ušetřili mi tím cestu,“ radovala se výherkyně Frnková.

Už na Šumperském Hafanovi v neděli 22. června převzal zástupce městské policie výtěžek sbírky piškotů a laskomin pro zvířata v útulcích a také poukázku na krmení a potřeby pro psy v hodnotě 2255 korun, které věnovali hráči a příznivci klubu amerického fotbalu Šumperk Dietos. I tentokrát strážníci dar předají provozovatelům psích útulků.

„Jsou to právě městští policisté, kdo jako první přebírá do péče opuštěné či zatoulané pejsky. Spolupracují s útulky, předávají tam nalezená zvířata, která tráví určitý čas před převozem přímo na služebně. O vyhladovělé tuláky pečují opravdu obětavě, mnohdy jim dávají dokonce i vlastní svačiny,“ objasnila Stanislava Adoltová, spoluorganizátorka Šumperského Hafana, proč dary putovaly do rukou strážníků. 

Internetová soutěž Hafan Sympaťák doprovodila letošního Šumperského Hafana. O přízeň veřejnosti se v ní utkalo 25 psů. Za zlatým Alfem a stříbrným Chuckem Norrisem se jako třetí umístil kříženec Moo-Joo Jana Macka. 

Převzít cenu pro Chucka Norrise přišla spolu s majitelkou Marií Mackovou také její sedmiletá neteř Klárka, která s border kolií vystupovala na Šumperském Hafanovi. 

„Mám moc ráda pejsky. Chtěla bych mít vlastního čtyřnohého kamaráda, ale nejnovějším přírůstkem v naší rodině bude miminko. Zatím skotačím s Chuckem Norrisem, jednou si však pořídím vlastního psa, vycvičím ho a předvedeme na Šumperském Hafanovi, co umíme,“ těší se Klárka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám