Hlavní obsah

Majitel domu spal, zloděj mu zatím prošacoval obydlí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani doma nejste před drzými gaunery v bezpečí. Na svou zapomětlivost doplatil nedávno muž, který nechal v neuzamčeném autě klíče od domu. Poberta mu s jejich pomocí vybílil byt, zatímco nešťastník ve vedlejší místnosti zhluboka oddychoval.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Bezmezná drzost

„Zatímco majitel rodinného domu spal, neznámý zloděj 17. února v době od 23:00 do 3:15 hodin v obci Horoměřice vnikl nejprve do jeho neuzamčeného vozidla, kde se mu podařilo nelézt klíče od domu, do kterého následně vnikl. Zřejmě s absolutní profesionalitou a klidem prohledal všechny místnosti a odcizil věci v celkové hodnotě 21 000 Kč. Poté dům nepozorovaně opustil,” informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková. 

Zachovat klid a neničit stopy úklidem

Policisté podobných případů, kdy zloději využijí spánku poškozených, řeší každoročně několik, varují proto občany, aby nespoléhali na skutečnost, že za jejich přítomnosti nejsou pachatelé schopni jim do domu nepozorovaně vniknout a odcizit cenné věci.

Je potřeba, aby řádně zkontrolovali uzamčení svých domovů, nenechávali přes noc otevřená okna a odložené klíče od domu nebo bytu neponechávali ve svých zaparkovaných vozidlech.

V případě, že by zjistili přítomnost pachatele ve svém obydlí, policisté nedoporučují klást aktivní odpor nebo se snažit zloděje zadržet. Mohlo by dojít k jejich následnému napadení a případnému zranění. V těchto případech by měli raději volit variantu, že budou spánek i nadále předstírat a až poté co zloděj opustí dům okamžitě na místo přivolat policisty. Nutné je nesahat na věci, kterých se pachatel dotýkal, aby neponičili pro kriminalisty důležité stopy.  

Reklama

Výběr článků

Načítám