Hlavní obsah

Mají mě zaškatulkovaného jako stepaře, ale já se chci posunout ještě dál, říká Tomáš Slavíček

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmírně šikovný a pracovitý kluk. Tak se nedávno vyjádřila na adresu Tomáše Slavíčka Helena Vondráčková. A má pravdu. Několikanásobný mistr světa ve stepu, který patří ke špičce ve svém oboru, má široký záběr. Vedle práce trenéra a choreografa se věnuje i herectví.

Foto: archiv Tomáš Slavíček

Tomáš Slavíček s Helenou Vondráčkovou na jejím "narozeninovém" koncertě, jehož záznam uvede Česká televize 24. června.

Článek

Není to tak dlouho, co jste se představil jako exkluzivní host v rámci jubilejní show Heleny Vondráčkové. To ale nebyla vaše první spolupráce...

S Helenkou jsem začal spolupracovat už v roce 2009. Tehdy jsem sestavil stepařskou skupinu s dalšími děvčaty na Vánoční koncert v Lucerně. Od té doby jsme s různými obměnami ještě vystupovali ve finále slovenského Let´s Dance na TV Markíza, v Silvestru České televize a na několika dalších vánočních koncertech v pražské Lucerně i v Bratislavě. Pro letošní rok si nás Helenka a její tým vybrali jako stepařský doprovod na její narozeninovou show v Bobycentru v Brně, kterou odvysílá 24. června Česká televize. A podle posledních zpráv tím naše letošní spolupráce ještě nekončí…

Jak často s vaší skupinou zkoušíte a kde všude vystupujete?

Děvčata do skupiny k Helence Vondráčkové jsem si vybral z mojí dospělé formace, kterou učím v Tap Academy Prague. Mám to štěstí, že si můžu vybírat z těch nejlepších. Konkrétně tato formace je složená z několikanásobných mistrů světa a je to úžasný pocit, když si můžu ještě i se svými žáky zastepovat, a navíc na tak krásných akcích třeba i pro televizi nebo ve velkých koncertních halách. Konečně mi moje snaha o co nejlepší soutěžní choreografie přináší opravdu radost a hlavně větší smysl. Obětoval jsem tomu každý den, děti dřely tisíce hodin a teď se nám to vrací.

Kromě tance a stepu jste vstoupil i na divadelní jeviště. Jako choreograf nebo jako herec?

V roce 2009 jsem s Petrem Čadkem postavil choreografii ke známému představení Tančírna v Divadle Radka Brzobohatého. Tehdy jsem ještě neměl herecké ambice, ale když Hanka Gregorová připravovala muzikál Cyrano v roce 2014, tak už jsem byl rád, že jsem mohl vedle učení a soutěžního stereotypu proniknout i dál. Tu nabídku jsem prostě přijmout musel, z učení už bych se zbláznil. Stal jsem se členem souboru a můžete mě vidět už ve třech představeních Cyrano, Tančírna a Klec bláznů. K tomu se přidalo i krásné představení Tango ó Tango s Aničkou Polívkovou v pražské La Fabrice. Postupem času jsem dospěl do stádia, že zkouším castingy i na televizní projekty. Je to běh na dlouhou trať, protože mě mají všichni zaškatulkovaného jako stepaře, ale já to nevzdávám.

Pokud vím, blíží se akce Czech Dance Masters 2017…

Ano, právě jste mě zastihli ve finálních přípravách. Je to největší taneční tour u nás a my stepaři se přes ni například kvalifikujeme na Mistrovství Evropy i světa. Kromě přípravy soutěžních choreografií v Tap Academy Prague a v Tančírně Petra Čadka, kde také učím, jsem i předsedou české stepařské komise a mám na starosti spousty agendy okolo. Jednou z nich je i příprava slavnostního galavečera Czech Dance Masters, který se uskuteční v neděli 28. května v Průmyslovém paláci v Praze. Ve VIP porotě zasedne i třeba Hanka Gregorová a David Gránský a já už se na celou akci moc těším. 

Reklama

Výběr článků

Načítám