Hlavní obsah

Lyžařské podmínky jsou nejlepší za poslední léta, pochvalují si vlekaři

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dostatek sněhu, slunečné počasí a teploty pod nulou - to dohromady skýtá lyžařům na nadcházející víkend ideální podmínky k radovánkám na sněhu. Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích hlásí půl metru sněhu a vlekaři mluví o nejlepších podmínkách za několik posledních let.

Foto: Josef Vrážel

Sjezdovka Razula nabízí v těchto dnech nejen kvalitní lyžování, ale i půvabné výhledy do údolí.

Článek

V provozu jsou hlavní sjezdovka Razula a rodinná sjezdovka Horal, o víkendu bude mimořádně v provozu i sjezdovka Galik u hotelu Galik, kde se lyžuje na kvalitně upraveném, výhradně přírodním sněhu.

„Zvláště hlavní sjezdovka Razula je v nejlepším stavu, jaký kdy pamatuji, což říkám opravdu bez nadsázky. Díky umělému zasněžování v kombinaci s dostatečným množstvím přírodního sněhu, stabilním teplotám i precizní práci našich rolbařů můžeme lyžařům v těchto dnech nabídnout vynikající zážitek z lyžování na kvalitním pevném podkladu, bez ledových ploten a ve všední dny zatím navíc i bez front. Podle předpovědi nás čeká o víkendu ideální počasí s teplotami bez extrémních mrazů a slunečnou oblohou. Teď by opravdu byl hřích nevyrazit k nám na lyže,“ prohlásil šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila.

Středisko nabízí od čtvrtku do soboty také večerní lyžování na sjezdovce Razula, k rannímu a celodennímu skipasu přidává o víkendech jako bonus kousek čerstvého frgálu a šálek kávy nebo čaje v Gril srubu Razula přímo u svahu.

Ve všední dny mohou lyžaři využít také akci Lyžuj a plav: k celodennímu nebo večernímu skipasu Razula získají hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal.

Na příští neděli středisko chystá další dětský závod O pohár strašidýlka Razuláka a na přelom ledna a února připravuje Lyžování za vysvědčení. Školáci, kteří obdrží na pololetní vysvědčení alespoň jednu jedničku, budou mít od 31. ledna do 2. února celodenní skipas do Ski areálu Razula za 145 Kč, tedy za polovinu běžné ceny. Akci mohou využít děti do 14 let, podmínkou je předložit kopii vysvědčení u pokladny.

Ideální podmínky nabízí nyní Velké Karlovice také běžkařům. Díky dostatečnému množství přírodního sněhu je v obci upraveno 40 kilometrů tras. Už příští víkend se běžkaři mohou zapojit do tradičního závodu Karlovská 50.

Reklama

Výběr článků

Načítám