Hlavní obsah

Lyžaři mohou v Karlově zažít adrenalin mezi brankami

Novinky, Alena Kiedroňová

Zažili jste adrenalin postavit se na lyžích na start závodu a pak zdolat trať s brankami v co nejlepším čase? V Karlově pod Pradědem to můžete od pátku 11. až do neděle 13. března vyzkoušet dokonce za přítomnosti televizních kamer a následně se vidět na televizních obrazovkách.

Foto: Alena Kiedroňová

Karlov je oblíbeným centrem lyžování v Jeseníkách, na jednotný skipas mohou lidé využívat jedenáct kilometrů propojených tratí rozličné obtížnosti.

Článek

V oblíbeném jesenickém centru lyžování Karlově pod Pradědem v pátek 11. března začíná třídenní reality show S ČT sport Na vrchol aneb Nová energie českého lyžování. Veřejný závod v obřím paralelním slalomu je šestým dílem série. Ta je určena amatérským lyžařům bez omezení věku a v karlovském údolí se jede poprvé.

„Víkendová reality show na obrazovkách České televize nemá ve světě obdoby. Původně se měl závod jet na Annabergu nad Andělskou Horou, ale sněhové podmínky tam nejsou optimální. Proto se obří paralelní slalom jede u nás v Karlově a my se moc těšíme na jeho účastníky i na diváky,“ uvedl Jaroslav Lukeš ze Ski Arény Karlov.

A rovnou dodal, že ani ostatní lyžařská veřejnost nebude závodem S ČT sport Na vrchol omezena, v Karlově je na jednotný skipas možno i nyní v předjaří lyžovat ještě na sedmi ze čtrnácti tratí. Momentálně ve středisku leží od 25 do 40 cm firnového sněhu a podmínky jsou dobré.

Máte-li zájem soutěžit, stačí dojet kterýkoli ze tří dnů k registraci, a to v čase od 9 do 12 hodin, a přibrat si přilbu. Bez té na start nesmíte. Závod se pojede na sjezdovce u dvousedačkové lanovky Myšák. Každý účastník musí absolvovat alespoň jednu jízdu na modré a jednu na červené trati, sčítají se nejlepší časy. Čtyři nejlepší muži a čtyři nejlepší ženy postupují do vyřazovacího finále, které startuje hodinu po poledni. Ve 14 hodin se pak na tratě postaví a poměří své síly nejlepší muž s nejlepší ženou.

Jde o hodně, osmačtyřicet nejlepších jedinců ze všech dnů totiž postupuje na finálový kemp, který se uskuteční od 16. do 20. března ve Špindlerově Mlýně. Organizátoři série lyžařské reality show vidí v závodech i příležitost objevit talentované kluky a holky. Pro ty je určen nedělní závod Dětská hvězdička v kategoriích do šesti let, do osmi let a do třinácti let.

V sobotu se navíc jede rodinný závod, kde tým tvoří dítě a další jezdec nad 15 let. Zkusíte to také?

Reklama

Výběr článků

Načítám