Hlavní obsah

Lupič ve snaze získat peníze zranil dva muže, teď už je za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazební věznice putoval v sobotu 15. června dvacetiletý muž z Kroměříže. Den před tím ho totiž kroměřížští kriminalisté obvinili z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Obviněný minulý týden ve středu 12. června napadl dva muže a požadoval po nich peníze. K incidentu došlo okolo desáté hodiny večer na parkovišti před obchodním domem v ulici Kotojedská v Kroměříži,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle mluvčí mladý pachatel posilněný alkoholem nejprve oslovil šestatřicetiletého muže. Chtěl po něm výměnou za láhev vodky sto korun. Když mu peníze nechtěl dát, srazil ho na zem, bil ho pěstmi do obličeje, roztrhl mu tričko a udeřil ho lahví s alkoholem do hlavy tak silně, až se rozbila. Střepem pak ještě ležícímu muži způsobil řeznou ránu na zádech.

„V tu chvíli agresorovu pozornost upoutal další kolemjdoucí a zraněnému se díky tomu podařilo utéci. Násilník se proto rozběhl k nové oběti. Osmačtyřicetiletého muže povalil na zem a také po něm chtěl peníze. Napadený mu je odmítl dát a v nestřeženém okamžiku, když se pachatel ohlédl, vyskočil ze země a utekl mezi auta, kde nasedl do vozidla jemu neznámé ženy,“ popsala dramatické chvíle policistka.

Řidička poté vůz zevnitř uzamkla. V okamžiku, kdy se agresor pokoušel otevřít zadní dveře, násilníkovi ujela.

„Během několika hodin se nám podařilo na základě popisu pachatele vypátrat a zadržet. Nadýchal 1,57 promile. Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až desetileté vězení,“ uzavřela Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám