Hlavní obsah

Lukáš Vaculík bude na brněnském Špilberku milovat i ľubit pod širým nebem

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou premiéru na Letních shakespearovských slavnostech v Brně na hradě Špilberk bude mít 20. července komedie Dvaja páni z Verony. Zábavnou hru o hledání lásky s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou režíroval Peter Mankovecký. Ve fotogalerii naleznete fotografie z kostýmové zkoušky.

Foto: Agentura JAY Bratislava

Hra Dvaja páni z Verony bude uvedena na brněnském hradě Špilberk ve dnech 20. a 21. července pod širým nebem

Článek

Zábavná komedie je plná rafinovaných slovních hříček a prudkých citových zvratů, Shakespeare v ní rozehrál všechny struny svého básnického a dramatického talentu.

V hlavních rolích se představí Zuzana Norisová a lamač ženských srdcí Lukáš Vaculík, který v této komedii hraje Vévodu otce Silvie (Eva Kodešová). V dalších rolích se například představí Ondrej Kovaľ. Ten se dostal do podvědomí diváků jako násilník a ožrala dědiny ve filmu Želary. V komedii Účastníci zájezdu ztvárnil záletného hudebníka Maxe.

V této hře hraje a zároveň zpívá Barbora Švidraňová, která skvěle zabodovala v soutěži Hlas Česko-Slovenska, kde se o ni přetahoval Rytmus spolu s Pepou Vojtkem.

Výraznou úlohu v novém představení sehraje i hudba, kterou složil sám režisér hry a zároveň výborný slovenský muzikant Peter Mankovecký. Diváci se také mohou těšit na živou kapelu – čistě ženskou.

Česky i po slovensky

V tomto představení mohou diváci vidět hru v československém podání. Spojení obou jazyků v jednom představení je věc, která hru hodně okoření v dobrém slova smyslu. Slovenština je nádherný, velmi jemný a zpěvný jazyk. Říct "miluji tě" je sice příjemné, ale "l'úbim ťa" je vždycky víc.

Milostnou komedii Dvaja páni z Verony uvidí letos diváci na Špilberku v Brně v pátek 20. července, resp. v sobotu 21. července 2012.

Vstupenky za cenu od 280 korun lze zakoupit přes síť Ticketportal nebo v Centrálním předprodeji TIC Brno na Běhounské ulici 17.

Vstupenky lze také zakoupit od 19 hodin na hradě Špilberk a to v den, kdy se představení koná

Více informací najdete na SHAKESPEAREbrno 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám