Hlavní obsah

Lucarino Dance vystoupila na Cowpackově country bále ve Strančicích

Novinky, Jiří Růzha

Taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice se v sobotu 16. února úspěšně zhostila vystoupení na prestižním country bále ve Strančicích.

Foto: Jiří Růzha

Cowpackův country bál ve Strančicích - taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice

Článek

Country bál pořádá nejen pro své členy Westerners International – CZ o. s. Ve spolupráci s Western Jaan a Bočan & spol. A proč Cowpackův? Podle sheriffa československého a Presidenta evropského Pony expresu, a také dlouholetého rozhodčího Rodeo Corralu WI-CZ, cowboye a hlavně kamaráda Luďka Cowpacka Buriana.

Neúnavně dlouhá léta budoval československý a následně i evropský pony expres. Mimo to byl spolutvůrcem pravidel pro Rodeo Corral WI-CZ a jeden z nejlepších rozhodčích. Osud si však nebere žádné ohledy a tak Cowpack zemřel 13. února 2007. Od této doby na jeho počest pořádají členové Československého Pony expresu country bál.

Odpoledne se pořádá již druhým rokem Dětský country bál s vystoupením různých skupina a kovbojů. V letošním roce si pořadatelé pozvali taneční skupinu složenou výhradně z mentálně postižených tanečníků Lucarino Dance z DNS Čížkovice, dále pak mini horse show z Acro Farm a nakonec mistra biče, jízdy na koni a střelby Jimmyho Maguru. Ten celý dětský country bál uváděl.

Po zahájení a zhlédnutí upomínkového filmu zahájila skupina Lucarino Dance odpolední zábavu. Po ní následovala ukázka mini horse show, malí koníčci byli úchvatní a své umění předvedl i Jimmy. Ovšem děti se nejvíce těšili na různé soutěže, které byly pro ně připraveny. Hod podkovou, lovení rybiček točení lasem a další zábavné soutěže. Čas rychle utíkal a již zde bylo slavnostní vyhodnocení soutěží a hlavně vyhlášení výsledků o nejlepší masku...

Hlavní country bál začal chvilku po sedmé hodině večerní. Po úvodním vzpomínkovém filmu o L. Burianovi nastoupila taneční skupina Lucarino Dance a celý country bál zahájila kankánem, který v jejich podání měl veliký úspěch. Po celý večer hrála skupina Hexagon, v druhé taneční části skupina Lucarino dance úpředstavila svoji formaci Line Dance a po ní všem zazpíval hudební host, Milan Krbec ze Zelenáčů.

Po hudební lahůdce nastoupilo opět mini horse show Acro Farm s ukázkou dovednosti malých koníků a po té výuka jednoduchých country tanců. Pak se již country bál rozjel plným proudem. Zlatým hřebem bylo vystoupení Jimmyho Magury a jeho biče a koltů. Na country bále nechyběla ani velmi bohatá tombola a dražba ve prospěch DNS Čížkovice.

Country bál byl opravdu pěkný a organizátorům může být k radosti, že byl úplně plný sál lidiček, kteří se velmi dobře bavili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám