Hlavní obsah

Loňský taneční rekord na festivalu Life! byl pokořen

Novinky, Lenka Žáčková

Hlavním bodem sobotního programu festivalu Life! 11. listopadu byl jednoznačně flash mob, neboli pokus o překonání rekordu v počtu tanečníků tančících na stejném místě stejnou choreografii. Vše začalo ve 14 hodin v pavilonu C brněnského výstaviště.

Foto: Archiv BVV

Červená škodovka míří halpi C k pódiu

Článek

O úvod se postarala taneční skupina Magic Free Group v čele s Pavlou Loučkovou, Eva Decastelo a Fatty Pilow. Pravá show začala dlouho slibovaným překvapením, to když se k pódiu začala davem prodírat červená škodovka ze zlatých osmdesátek a z ní vystoupili hlavní protagonisté: Leoš Mareš, Simona Krainová a Ondřej Sokol.

Ještě před jejich příchodem proběhlo první sečtení hlasů a na obrazovce se objevilo číslo 1056. Při druhém sčítání poskočil počet účastníků téměř přesně o pětistovku na 1558. V průběhu show nechyběly ani nácviky choreografie. Je třeba říci, že Mareš, Sokol i Krainová byli perfektně připraveni – dokonce natolik, že opravovali samotnou tvůrkyni choreografie. „Asi týden jsme společně bydleli v jenom kempu a vše jsme poctivě trénovali,“ zavtipkoval nahlas Sokol.

Samotná show byla plná vtipných komentářů hvězdné dvojice. Sokol, který si v zápalu tance roztrhl šusťáky na místě, které by mělo být všem skryto, promlouval vesele k davu: „Chtěl bych jen poprosit ty, co stojí přímo u pódia, ať mě raději moc zespodu nenatáčí. Jsem si při tanci roztrhnul šusťáky, tak abychom se nedočkali nějakých nepříjemných překvapení.” Poté zavtipkoval, že by mohl skočit do davu. A Mareš to okomentoval slovy: „Už slyším ty zprávy. Ondřej Sokol zranil na brněnském výstavišti několik nezletilých…“

Po několika dalších nácvicích a improvizacích, při nichž Ondřej Sokol a Leoš Mareš striptérským způsobem obětovali šusťákové bundy ve prospěch atmosférou ovládnutých fanoušků, především fanynek, předstoupil komisař agentury Dobrý den a oznámil pokoření dvoutisícové hranice. Celkem 2052 tanečníků si v sobotu s krásným svatomartinským datem zatancovalo na brněnském výstavišti stejnou choreografii. Všichni včetně frontmanů letošního rekordu si to skvěle užili. Pro příští ročník je to nová velká výzva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám