Hlavní obsah

Liga škol ve stolním hokeji odstartovala na Vysočině

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu listopadu a prosince se na základních školách ve Žďáru nad Sázavou a v Novém Veselí uskutečnila školní kola soutěže školních družstev Liga škol 2013 ve stolním hokeji.

Foto: Tomáš Vítámvás

Soutěže žákovských družstev Liga škol probíhaly na Vysočině na přelomu listopadu a prosince.

Článek

Jako první se do soutěže 15. listopadu zapojily děti ze Základní školy Švermova ve Žďáru nad Sázavou. Hned čtyři družstva zde hrála o postupové příčky do krajského kola soutěže. Nejvíce se dařilo trojici Šikula, Sobotka, Sochor. O týden později, 21. listopadu, se školní kolo konalo také na ZŠ Palachova. Zde se nejvíce dařilo týmu ve složení Koukola, Doležal, Hájek.

Do dalšího klání se až 5. prosince zapojili hráči ze 3. ZŠ Komenského ve Žďáru nad Sázavou. Vítězství získal tým ve složení Procházka, Stehlík, Tomšík. Na závěr se konalo školní družstvo 13. prosince na ZŠ v Novém Veselí. V konkurenci celkem 7 školních družstev zvítězil tým ve složení Neuer David, Svatoň, Horák.

Liga škol je soutěž školních týmů. Každé družstvo může být složené ze tří až pěti hráčů, kteří se postupně utkávají jeden s druhým. Za své vítězství v těchto utkáních získávají body pro svůj tým.

Školní kolo je prvním, kde se hráči seznámí s tím, jak soutěž probíhá. V dalších kolech již týmy reprezentují jednotlivé školy. Nejdříve se jednotlivá školní družstva utkají již 20. ledna v krajském kole. Nejlepší týmy z tohoto kola budou v následném semifinále bojovat o postup na závěrečný turnaj nejlepších týmů z celé České republiky. Vítěz finálového turnaje pak získává možnost reprezentovat Českou republiku v mezinárodním turnaji školních družstev.

Nejlepší týmy z loňského ročníku 2012 budou Českou republiku reprezentovat na mezinárodním Schools challengeru v roce 2013 v belgickém Flobecqu.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.smshsk.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám