Hlavní obsah

Lidé se v pohnutých časech dokáží semknout. Ve sbírce je po týdnu 121 tisíc korun

Novinky, Kryštof Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústecký kraj zřídil minulý týden veřejnou sbírku, jejíž výtěžek bude použit na odstraňování povodňových škod z červnových povodní. Po sedmi dnech je na účtu 121 tisíc korun. Vybrané peníze poputují prostřednictvím obcí přímo k vyplaveným občanům.

Článek

„Naším cílem je nasbírat co nejvíce peněz, které posléze budou rozděleny občanům v obcích, kde povodeň byla nejhorší. Vážím si nabízené pomoci z ostatních krajů a měst, tu směřujeme co nejrychleji na potřebná místa. Prostředky budou ale potřeba i ve chvíli, kdy hlavní vlna zájmu opadne. K tomu je určena veřejná sbírka Ústeckého kraje,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. 

Hejtman Bubeníček také požádal o příspěvek významné společnosti působící v Ústeckém kraji. Jejich případné dary mohou směřovat buď na sbírkové konto, nebo přímo do rozpočtu kraje. Takové dary spolu s vlastním podílem Ústeckého kraje potom rozdělí nejpotřebnějším z osmdesáti postižených obcí nejbližší zastupitelstvo.

Na zvláštní bankovní účet kraje s názvem POVODNĚ 2013 – Ústecký kraj není nutné při zasílání příspěvků uvádět další symboly (variabilní, konstantní a specifický - pozn. redakce), a to v případech, že dárce chce zůstat anonymním.

"Pokud však bude chtít, aby jeho jméno bylo zveřejněno v seznamu dárců, nebo bude požadovat potvrzení o vkladu do veřejné sbírky pro účely odečtu hodnoty daru, musí uvést do kolonky variabilního symbolu právnická osoba své identifikační číslo a fyzická osoba datum narození a do textu pro zasílání platby své příjmení a jméno," uvedla mluvčí kraje Magdalena Hanáčková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám