Hlavní obsah

Lidé čekali vodu, přišel vítr

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v úterý 31. března nabídlo opravdu pestrou škálu svých podob. Ráno sněžilo, odpoledne svítilo slunce a večer se přihnal silný vítr.

Foto: Monika Čapková
Článek

V úterý v podvečer se prohnala na Bakovsku vichřice, jak již dva dny avizovali meteorologové. Nejprve se hasiči nejen z Bakova nad Jizerou rozjeli směrem na Bělou pod Bezdězem, kde spadl přes silnici strom, těsně před autobusem. Na hodinu se zde zastavila doprava.

Dále se v Malé Bělé vyvrátil na zahradě obytného domu smrk, který nakonec zalehl i dvory dvou sousedních domů. Dalším sousedům vzal silný vítr kusy střechy, které se rozletěly do dalších zahrad. Naštěstí se jednalo jen o lepenkové kusy. Na štítu domu však byly klasické tašky a ty se též utrhly.

V nedalekém parku, nedávno prokáceném a připraveném na další úpravy převážně estetického charakteru, se vyvrátil jeden strom i s kořeny a druhý se zlomil. Město Bakov nad Jizerou se ocitlo na několik hodin bez elektřiny.

Občané spíš očekávali vzestup řeky Jizery a zalití luk a silnice mezi Bakovem a Malou Bělou, avšak tentokrát je překvapil vítr. Dobrá zpráva je ta, že si sousedé vyšli ihned navzájem na pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám