Hlavní obsah

Letošní rok Heleny Vondráčkové? Jubilejní koncerty, nová deska a dva muzikály

Novinky, Dana Ehlová

Vzhledem k letošním kulatým narozeninám bude mít Helena Vondráčková rušný rok. Vedle toho, že chystá celou řadu koncertů, jí vyjde novinkové album Dávno vím svý a představí se ve dvou muzikálových rolích. Jeden z jubilejních koncertů přitom zaznamenají i televizní kamery.

Foto: Tomáš Beran - Warner Music

Helena Vondráčková

Článek

Koncert, který natočí Česká televize, proběhne 13. dubna v brněnském Bobycentru a zpěvačku doprovodí kapela Charlie Band, rozšířená o smyčcovou a dechovou sekci. V rolích hostů se představí nejen Jitka Zelenková nebo Leona Machálková, ale také zpěvaččiny kolegyně z muzikálu Mamma Mia! Jitka Asterová a Radka Fišarová, dále zpívající herec Jan Cina, mistr světa ve stepu Tomáš Slavíček a slovenská vokální skupina Fragile.

Zpěvačka přiznala, že se těší na všechny hosty své narozeninové show. Podle rozhovoru, který poskytla Luboši Procházkovi, by měla zazpívat nejen osvědčené hity či pár písní z nového alba Dávno vím svý, ale třeba i nový duet s Leonou Machálkovou. Ten se také objeví na jejím výběrovém boxu 5D.

Záznam z koncertu by měl být odvysílán patrně během června, tedy v době, kdy zpěvačka jubileum oslaví, ve druhé polovině letošního roku se pak objeví na CD a DVD. Přímo v den jejích narozenin - 24. června  - se uskuteční další „narozeninový“,  a dnes už vyprodaný, koncert na nádvoří hradu Karlštejn.

Ale nebudou to jen koncerty, kde se zpěvačka potká se svými příznivci. V jubilejním roce ji čekají také dvě muzikálové příležitosti. Zatímco v březnu bude hostovat v roli kočky Grizabelly v plzeňském nastudování světového muzikálu Cats (Kočky), v říjnu se představí na scéně pražského Divadla Broadway jako královna v chystaném muzikálu Muž se železnou maskou.

Už 24. února vyjde očekávané novinkové album Dávno vím svý, které Helena Vondráčková natočila s novým autorským týmem. Autory titulní písně jsou Ondřej Gregor Brzobohatý a Václav Kopta, závěrečnou skladbu napsali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová. Další písničky jsou dílem Jana Dvořáka, Matěje Benka a Armina Effenbergera.

A co na album, které vyjde za pár dnů, říká publicista Robert Rohál, jenž už měl možnost si jej naposlouchat? „Během poslechu Helenina nového CD zažívám pocity, které jsem kdysi míval při zkoumání pláten starých mistrů - neustále něco objevujete a pořád vás může cosi překvapit… To je pocit, který mám z nahrávky Helenina alba Dávno vím svý, kde jde o písňové skvosty ve formě intimně pojatých výpovědí zralé ženy,“ oceňuje nejen zpěvaččin výkon a pozoruhodné písně s básnivými texty, ale i výtečný zvuk a atmosféru, zkrátka správnou chemii celého alba. „Pravda, ona krása se vyloupne třeba až po několikerém poslechu, ale o to víc se vám tahle nová Helena zadře pod kůži,“ uzavírá Robert Rohál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám