Hlavní obsah

Letošní akce Daruj krev, daruješ naději má svého vítěze

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pátým rokem, během letních prázdnin, probíhala na Transfúzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň akce Daruj krev, daruješ naději.

Foto: FN Plzeň

Již pátým rokem, během letních prázdnin, probíhala na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň akce "Daruj krev, daruješ naději".

Článek

Všichni dárci, kteří v období července a srpna přišli darovat krev na Transfúzní oddělení FN Plzeň, měli možnost vyplnit poukaz, po jehož vhození do zapečetěné urny se stali účastníky soutěže o LED televizor značky Panasonic TX-L42DT60E. V tomto období bylo do soutěže zařazeno 3163 dárců.

Akce Daruj krev, daruješ naději pokrývá letní období, kdy je obecně dostupnost dárců daleko problematičtější, kdy neprobíhají žádné jiné plánované osvětové akce a z tohoto pohledu je mimořádně cenná.

Letošním šťastlivcem, který byl vylosován jako vítěz, se stal třiadvacetiletý Stanislav Raindl z Osvračína na Domažlicku, který svoji výhru převzal v pondělí 4. listopadu.

"Krev je životodárná tekutina, kterou neumíme plnohodnotně nahradit jinými přípravky a právě proto je tak vzácná. Dárci krve svým činem zachraňují životy lidí kolem nás a společnost Panasonic si váží, že se mohla podílet na tom, aby v letních měsících, kdy většina lidí prožívá zaslouženou dovolenou, zůstaly zásoby krve, a s tím i záchrany lidských životů, neohrožené. Z celého srdce děkuji všem, kteří se akce zúčastnili a svou krev darovali," uvedl Makoto Takahashi, generální ředitel společnosti Panasonic AVC Networks Czech, s. r. o., která věnovala výhru do soutěže.

V letošním roce této prázdninové spolupráce transfúzní oddělení zaznamenalo největší počet dárců.

"Obecně lze říci, že počet odebraných dárců v průběhu roku kolísá podle aktuální dostupnosti dárců a v závislosti na probíhající osvětě. Pozitivním zjištěním je fakt, že v případě poklesu krevních zásob veřejnost reaguje na výzvy velmi výrazně a lidská solidarita funguje okamžitě," uvedla Gabriela Levorová z FN Plzeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám