Hlavní obsah

Léto bude v plzeňské Techmanii patřit hudbě a dětem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 2. července představí Techmania Science Center v Plzni novou putovní expozici Music4Kids. Jak už samotný název expozice napovídá, bude věnována především spojení dětí a hudby.

Foto: Michael Bradke - Techmania Science Center

Děti a nejen ony by se prostřednictvím nové expozice měly dozvědět, jak vzniká zvuk, jak jej lze vnímat a seznámit se s různými pohledy na hudbu.

Článek

"I vzhledem ke končícímu školnímu roku bychom v Techmanii rádi nabídli našim návštěvníkům novou populárně vzdělávací expozici. Vzhledem k tomu, že se jedná o čas prázdnin, rozhodli jsme se vyjít vstříc zejména rodinám s dětmi, kteří science center v této době často navštěvují," informuje o nové expozici tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec a zároveň dodává, že expozici si budou moci návštěvníci prohlédnout až do konce září tohoto roku.

Děti a nejen ony by se prostřednictvím nové expozice měly dozvědět, jak vzniká zvuk, jak jej lze vnímat a seznámit se hned s několika různými pohledy na hudbu.

„Věříme, že Music4Kids celkově zatraktivní letní nabídku města Plzně, neboť podobná hravě-hudební expozice se v České republice dosud nepředstavila,“ pokračuje Moravec.

V období od 27. června do 2. července bude probíhat demontáž oblíbené špionážní expozice Top Secret, která následně poputuje z Plzně do Ostravy. Současně se bude do prostor science centra montovat expozice zcela nová. V tomto období bude mít Techmania standardně otevřeno.

„Abychom však návštěvníkům poskytli satisfakci za to, že se u nás na necelý týden setkají s rozestavěnými expozicemi, dostane každý, kdo nás v té době přeměny expozic navštíví, poukázku opravňující k 50procentní slevě při další návštěvě Techmanie. Tato poukázka bude přenositelná a platná až do 30. září letošního roku, tedy do data odjezdu Music4Kids," dodal Tomáš Moravec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám