Hlavní obsah

Letní hudební středy na klatovském náměstí mají co nabídnout

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu srpna bude probíhat na klatovském náměstí vždy ve středu od 18 hodin cyklus letních hudebních koncertů. První srpnový den zde zahraje Weget Rock, 8. srpna Iron Maiden Revival. 15. srpna Radiátor + Paheyl. 22. srpna Ungellerka (dechová hudba) a 29. srpna Lord 30 let + hosté.

Foto: Ilustrační foto z archivu WEGET ROCK

Již tuto středu 1. srpna se na klatovském náměstí uskuteční koncert známé klatovské kapely WEGET ROCK

Článek

Ve středu 1. srpna se na klatovském náměstí uskuteční koncert známé klatovské kapely WEGET ROCK. Cyklus hudebních koncertů pořádá Městské kulturní středisko v Klatovech.

Nápad založit kapelu Weget dostali pánové Láďa More a Michal Guman v polovině roku 2000. U zrodu prvního obsazení stál bubeník Petr Faigl alias Čík a baskytarista Pepa Bažo. Dali hlavy dohromady a dohodli se, že budou hrát vlastní muziku postavenou na kytarách, kytarových vyhrávkách a dvojsolech, tak, aby využili přítomnosti dvou kytar se sólovými ambicemi. Začalo se tvrdě zkoušet, skládat první věci, postavené na kytarových rifech a jednoduchých textech o všem, co je obklopovalo a čím oba muzikanti žili.

V roce 2003, po více než třech letech poměrně častého účinkování, však přišla krize. Každá „ponorka" je ale pro opravdové muzikanty vždy zároveň i příležitost posunout věci dál.

Ke změnám pochopitelně došlo i v obsazení kapely a místo baskytaristy Pepy Baža, který si našel svůj jiný směr i smysl života, přichází z Nýrska baskytarista nový - Honza Kulštejn. Po roce následují další personální změny a na místo bubeníka přichází Sláva Bauml, který vydržel následující tři úspěšné roky, po kterých ho střídá již současný člen uskupení - Míra Adámek. Ve stejné době přichází na post baskytaristy Mirek More.

Po téměř 15 letech, začátkem roku 2015, se rozhodl ukončit činnost zakládající člen Michal Guman. Na jeho post přichází ostřílený zpěvák Zdeněk Novák a na místo kytaristy Petr Kaňák. A aby všem změnám nebyl konec, z důvodu velkého časového vytížení Mirka Moreho, který hraje v další známé klatovské kapele LORD, byla do Wegetu přijata baskytaristka Lenka Burešová jako stálý člen.

Začíná se znovu zkoušet, a to je dobrá příležitost k pilování jak starých „wegetích" fláků, tak i k zařazení nových převzatých věcí od Kabátů až po známé songy AC/DC, Judas Priest a dalších. Weget Rock ale od začátku stojí především na vlastní muzice a to znamená, že se dalšího „revivalu" nemusíme bát – vždy budou převažovat vlastní věci!

A jak se nový repertoár klukům povedl? Až někde uvidíte plakát Weget Rock, přijďte si poslechnout dobrej a tvrdej bigbít.

Skvělou příležitost k tomu máte právě ve středu 1. srpna od 18 hodin na klatovském náměstí. Vstup na koncert je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám