Hlavní obsah

Letní filmová škola v Uherském Hradišti nebude jen o filmech

Novinky, Veronika Jurčová

Jeden z nejoblíbenějších festivalů v zemi slaví 40. narozeniny a pro návštěvníky přichystal bohatý doprovodný program nabitý koncerty různých hudebních žánrů, divadlem, výstavami, workshopy a poprvé i akcemi pro děti. Letní filmová škola začíná v Uherském Hradišti 25. července a potrvá do 2. srpna.

Foto: LFŠ

Vizuál letošní LFŠ podtrhuje slogan "Zapáleni filmem".

Článek

Příjemnou alternativu k filmovým projekcím nabídne divadelní šapitó ve Smetanových sadech za kinem Hvězda. Divákům se v něm představí Divadlo Tramtárie Olomouc s loserovskou lovestory Jedlíci čokoládyCirkus Mlejn se strhující akrobatickou performancí nazvanou Ironické Ferrum a Divadlo U stolu Brno s komorní inscenací Magor inspirovanou zápisky dcery Ivana Martina Jirouse.

S příběhem průkopníků lyžování Hanče a Vrbaty Slzy ošlehaných mužů do Hradiště přijede divadlo Vosto5 . Do divadelního stanu zavítá i Městské divadlo Zlín s klubovým Kabaretem Astragalem slibujícím zběsilou milostnou jízdu životem, s živou hudbou a nespoutaným herectvím, Divadlo Letí Praha Králíčkem o dívce dospívající v ženu nebo studenti JAMU s představením The Sunset Limited – víte, že každý z nás se může rozhodnout být někomu jinému andělem?

Spokojené budou i děti, pro které je poprvé v historii LFŠ uchystán od 26. července vždy od 14 do 16 hodin zábavný program. V divadelním šapitó je čekají projekce večerníčků a pohádky v podání divadla Koráb z Brna, po kterých budou následovat kreativní dílny.

Po skončení projekcí letního kina ve Smetanových sadech bude šapitó Kabinetu Múz lákat na audiovizuální párty. 

Živo bude i na LFŠ Music Stage 2014 na Masarykově náměstí. Zahajovací koncert bude patřit Danu Bártovi a Triu Roberta BalcaraPeteru Lipovi a sestavě Michal MotýľTentet. V následujících dnech vystoupí také Ivan Hlas, zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne SanchezPriessnitz, Prago Union, Dva, Bratři OrffovéZrníJana Kirschner. Vstup na všechny koncerty je zdarma.

Za pozornost stojí i výstavy. Spodní patro galerie Slováckého muzea zaplní kresby a fotografie Alexandra Hackenschmieda – veřejnosti bude vůbec poprvé představena dosud neznámá tvorba zakladatele české moderní fotografie a filmu.

Hned dvě výstavy budou věnovány Letní filmové škole: retrospektivní výstava V hlavní roli Filmovka o vzniku a vývoji této akce, která bude instalována před kinem Hvězda. Ve foyeru kina Hvězda uvidíme výstavu Letní filmová škola v Uherském Hradišti ve fotografiích. Žhavé současné téma bude reflektovat expozice Tak to začalo – Fotografie z Ukrajiny očima tří fotografů umístěná v Redutě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám