Hlavní obsah

Letitý spoluhráč Lou Reeda Fernando Saunders na závěr turné vystoupí v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm českých měst je cílem jarního Fernandova koncertního tažení, které začíná Berounem a končí mátí stověžatou. Tento muzikant činný především z New Yorku, detroitský rodák, u nás poprvé vystoupil v roce 2007.

Foto: archiv
Článek

Saunders za svoji hudební kariéru coby baskytarista nahrál 11 alb s Lou Reedem, s Jeff Beckem a Janem Hamrem účinkoval na jejich live albu, spolupracoval s veličinami, jako jsou Eric Clapton, Steve Winwood, Jimmi Page, John McLaughlin nebo Joan Baez.

Vydává ale i sólová alba, a právě v této poloze se tento uznávaný multiinstrumentalista představí na těchto zastávkách:

17. 3. – Beroun * 18. 3. – Rakovník * 19. 3. – Louny * 20. 3. – Boskovice * 21. 3. – Tišnov * 22. 3. – Olomouc * 23. 3. – Praha

V kapele pro toto turné se dále sešli muzikanti kytarista a zpěvák Lawrence Lina, klávesista Jiří Zabystrzan a bubeník Dalibor Mráz.  

Koncert proběhne 23. března od 21 hodin v pražském Futurum Music Baru na adrese Zborovská 82/7, 150 00 Praha 5-Smíchov. Pořadatelem akce je Miloš Kebrle a jeho agentura Nostalgie Music Agency, který Saunderse charakterizuje takto: „Je milý, kamarádský a má velké otevřené srdce. Loni v září například vystoupil se svojí kapelou zadarmo na benefiční akci Dobromysli v Praze na Kampě. Většina oslovených českých "hvězd” se omluvila, vymluvila...”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám