Hlavní obsah

Letečtí záchranáři cvičili

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z pravidelných cvičení mají za sebou ostravští letečtí záchranáři. V průběhu víkendu se dvě desítky členů posádek LZS Ostrava zúčastnili teoretické i praktické části výcviku.

Foto: ÚSZSMSK

Výcvik záchranářů v Hlučíně

Článek

"Další vzdělávání a trénink jsou pro zachování vysoké úrovně i bezpečnosti jejich náročné činnosti velmi důležité," uvádí vedení záchranářů.

V sobotu nejprve proběhlo teoretické školení zásad pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Další části přípravy již byly praktické. Letečtí záchranáři trénovali v prostorách Báňské záchranné služby slaňování na cvičné stěně.

V neděli se výcvik přesunul na štěrkovnu do Hlučína. Letečtí lékaři i záchranáři zde nacvičovali záchranu pacienta z vody.

"V praxi se s touto problematiku totiž běžně nesetkávají často, ale poslední roky se v našem regionu opakovaně vyskytují povodně. Právě v těchto situacích je nutné mít zkušenosti i s prováděním speciálních činností LZS jako je záchrana osob v nepřístupném terénu nebo přímo z vodní hladiny," uvedl PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranné služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám