Hlavní obsah

Letecký souboj připomene osvobození Moravy. Slovácko nabídne i dechovky, guláš a víno

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko nabízí o nejbližším víkendu pestrý program. Kromě tradičního vína nebo dechovky je možné vyrazit na vojenské dny s historickou ukázkou z dob II. světové války.

Foto: Zdeněk Šmýd

Bitva u Vlkoše se tradičně odehrává ve vzduchu i na zemi.

Článek

Slovácko se o tomto víkendu vrátí do doby II. světové války. Bude to ve Vlkoši na Kyjovsku, kde místní dny vojenských tradic v sobotu 9. června připomenou, že právě Slovácko bylo regionem, kudy spojenecká vojska v roce 1945 začala postupovat směrem na Brno. Tradičně tisíce diváků uvidí historickou ukázku, při které opět nebude chybět ani oblíbený letecký souboj.

Program ale začne v areálu za mateřskou školou už v 10.00 hodin. Navštívit lze vojenské ležení nebo dynamické ukázky práce současné armády.

Pokud vás vojáci nezajímají, jsou tu samozřejmě v zásobě vinaři, kteří opět otevřou své sklepy. Tentokrát v centru Kyjova v areálu Šištót nebo jen pár kilometrů odtud ve Skoronicích. Na prvním místě vyrazí první návštěvníci koštovat ve 13.00, na druhém ve 14.00 hodin.

Na své si přijdou i milovníci dechovek. V Šardicích se uskuteční v neděli 10. června jubilejní 30. ročník přehlídky mládežnických kapel od 14.00 hodin v areálu TJ Baník.

Jelikož se v posledních letech na Slovácku množí soutěže ve vaření guláše, tento víkend si můžete vybrat ze dvou míst. V sobotu můžete ochutnat, jaké guláše vaří obyvatelé Tvarožné Lhoty nebo podlužáckého Týnce. Na obou místech vše vypukne ve 12.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám