Hlavní obsah

Lesní slavnost Lapků z Drakova: Děti si pořádně zasoutěží

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se opět pořádá velkolepá akce Lesní slavnost Lapků z Drakova a Dny Lesů ČR, která proběhne v sobotu 16. a v neděli 17. července 2011. Pro děti je připravena velká razítkovací hra a Drakovský plaváček.

Foto: Radek Vráblík

Ilustrační foto.

Článek

Hledej zlatý poklad Lapků z Drakova, zahraj si kuželky se skřítky ve Zlaté kuželně a poznej Tajemství lesa, to jsou hlavní body velké razítkovací hry, která je určena pro děti do patnácti let.

„Hry se mohou zúčastnit všichni, kteří si na místě vyzvednou "Vandrovní knížku" a potvrdí ji vstupním vízem. Podmínkou soutěže je získat otisky alespoň sedmi razítek,“ představil hru tiskový mluvčí Spolku Přátelé Vrbenska, který i prozradil skrýš zlatého pokladu. „Zlatý poklad je ukryt poblíž památného buku, ve "zlaté kuželně" u tajemných skřítků,“ dodal mluvčí. Stanoviště budou rozprostřena na trase mezi Mnichovem, Drakovem až po Rejvíz. Děti se mohou těšit na tajemné skřítky, dětský rybolov, ukázky myslivosti, lesní pedagogiku, rýžování zlata, vodníka a rytíře.

V osadě Drakov bude bohatý program

Své vystoupení předvedou různé skupiny rytířů, kejklířů a lapků. Na své si přijdou i zastánci historie. Těšit se můžeme i na řezbáře, řemeslníky, kováře, farmáře a jarmareční prodejce. Proběhne také další experimentální tavba železa v replice středověké dřevouhelné huti. Pro dobrou náladu zahrají například hudební skupiny Škrpál z Vrbna, Letokruhy Přerov, Country Wagon z Krnova.

Neděle obohacena Drakovským plaváčkem

Soutěž ve splavování plovoucích míčků po řece Černé Opavě proběhne v neděli hodinu po poledni. Do soutěže se mohou přihlásit všechny věkové kategorie a to jenom v sobotu od desíti do šestnácti hodin. Pro děti míček stojí pětikačku a dospělí zaplatí dvacet korun. „Míčky se vysypou do řeky u Kančí chaty a výlov pak proběhne pod mostem na Drakově. Vyhlášení vítězů bude pak o půl čtvrté, kde vítězové získají zajímavé ceny,“ představil soutěž tiskový mluvčí.

Akce se koná s podporou Nadace OKD, rady Moravskoslezského kraje a dalších sponzorů. Více informací na webových stránkách www.pratelevrbenska.webnode.cz a www.studio-sta.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám