Hlavní obsah

Legendární jízda historických automobilů bude o víkendu projíždět možná i vaší obcí

Novinky, Tomáš Kalkus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oživlé muzeum historických automobilů bude tento víkend křižovat silnicemi středních a jižních Čech. Praha-Žofín, Bechyně, Třeboň, Nové Hrady, Lomnice nad Lužnicí, Červená Lhota a Tábor jsou místa, kde určitě o víkendu potkáte překrásné historické automobily v běžném provozu.

Foto: Tomáš Kalkus
Článek

Již 17. ročník legendární jízdy historických automobilů bude o tomto víkendu možná projíždět i vaší obcí.

Téměř 50 nádherných historických automobilů můžete spatřit na vlastní oči od pátku 15. do neděle 17. července na silnicích Prahy, středních a jižních Čech.

Mezi účastníky uvidíte nejen nádherné předválečné automobily značek Mercedes Benz, Bentley, Hispano-Suiza, Rolls Royce, Bugatti, Jaguar, Lagonda, Praga , Walter, Aero, ale i poválečné modely mnoha světových i tuzemských výrobců. Nejstarší vůz na startu bude RAF H10 z roku 1909.

Retro Prague Historic Rally 2016 startuje ve čtvrtek 14. července ve 21.00 pražským nočním prologem a v pátek 15. července v 11.30 od Národního divadla v Praze, respektive ze Žofína již do první ostré etapy závodu. Na Žofíně budou ve čtvrtek od 18.00 a v pátek od 10.00 probíhat technické a administrativní přejímky a v pátek přesně v 11.0 začíná postupný start automobilů do první etapy.

Cíl pátečního programu je na náměstí v Nových Hradech. Trasa vede z Prahy přes Davli, Štěchovice, Neveklov, Sedlčany, Petrovice a Milevsko do Bechyně, kde budou mít posádky přestávku na náměstí od 13.30 do 15.30. Kolem 15.30 budou startovat do další etapy do Třeboně, kde budou k vidění kolem 17. hodiny na nádvoří městského úřadu a do cíle v Nových Hradech by měly posádky dorazit mezi 18.30 – 19.00 hodin.

V sobotu po startu v 9.30 na zámku v Nových Hradech přejedou do Rakouska, odkud se vrátí po náročné etapě do Čech do Nové Bystřice, kde budou vozy vystaveny před muzeem automobilů od zhruba 15.00 do 16.30 hod. Po přestávce se vydají zpět do Nových Hradů.

V neděli 17. července rally pokračuje po 9. hodině z Nových Hradů přes Jílovice, Třeboň, Lomnici nad Lužnicí, Kardašovu Řečici a Červenou Lhotu do cíle do Plané nad Lužnicí a Tábora, kde je očekávaný příjezd nejrychlejších posádek kolem 14. hodiny. V areálu hotelu Dvořák v Táboře budou vozy vystaveny od zhruba 14.30 až do 15.30 hodin.

Vozidla budou rozdělena do třech kategorií podle roku výroby. Posádky pojedou celý víkend podle slepého itineráře ujedou přes 500 kilometrů a na trati budou plnit nejeden záludný úkol.

Ti nejlepší z nejlepších budou vyhlášeni a dekorováni v neděli v 15.00 hod v hotelu Dvořák, kam bude, stejně tak jako na všechny doprovodné akce po trase závodu, vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám