Hlavní obsah

Lednová dobrodružství v knihovně

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna Polička nabídne v lednu pestrou nabídku kulturních akcí. Knihovna návštěvníkům nabídne besedu o pokladech a záhadách Třetí říše s Milanem Zachou Kučerou, promítání filmu Schindlerův seznam a besedu o českém divadelnictví s Janem Schmidem.

Foto: Klára Kašparová
Článek

Ve středu 22. ledna se návštěvníci mohou těšit na besedu se záhadologem Milanem Zachou Kučerou o pokladech a tajemstvích Třetí říše. Milan Zach Kučera je autorem knihy Největší tajemství Třetí říše. Kniha byla oceněna Klubem autorů literatury faktu – byla jí udělena cena za literaturu faktu pro rok 2013 – cena Egona Ervina Kische. Milan Zach Kučera do Poličky zavítá se svým druhým rozšířeným vydáním této knihy.

Záhadolog již v Poličce besedoval v březnu minulého roku a pro velký zájem poličská knihovna pořádá druhou besedu o tajemstvích Třetí říše a Sovích horách, která proběhne ve středu 22. ledna v 19 hodin v Divadelním klubu.

Poslední lednovou neděli knihovna uvede film Schindlerův seznam. „Film promítáme k připomenutí Mezinárodního dne památky obětí holocaustu, který připadá na 27. ledna,“ uvedl Jan Jukl, ředitel poličské knihovny. Poutavé drama, založené na skutečných událostech, bude promítáno v neděli 26. ledna v 19 hodin v Divadelním klubu.

Knihovna v lednu také představí zajímavou osobnost české divadelní a výtvarné tvorby – Jana Schmida. Kromě výstavy Divadelních plakátů Jana Schmida pro studio Ypsilon se návštěvníci mohou těšit na setkání se samotným umělcem. Ve čtvrtek 30. ledna v 18 hodin knihovna zve na besedu s Janem Schmidem o českém divadelnictví. Výstava je k vidění ve vestibulu knihovny od 11. ledna do 28. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám