Hlavní obsah

LaFEST - brněnský koncert pro děti v Praze

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LaFESt je multižánrový benefiční hudební projekt, jehož cílem je finančně podpořit nadaci Dětský úsměv, která zastřešuje Dětské centrum v Praze-Krči. Na sobotním koncertě v Brně vystoupí kapely Insania, Ezy Riders, Onen Svět a další.

Článek

Dětský domov v Praze-Krči se stará o děti do věku šesti let a v současnosti má okolo stovky svěřenců. Dětský domov také podporuje matky v těžkých životních situacích, poskytuje jim azylová lůžka a nonstop ambulantní péči.

Dětský domov v Praze-Krči se stará o děti do věku šesti let a v současnosti má okolo stovky svěřenců. Dětský domov také podporuje matky v těžkých životních situacích, poskytuje jim azylová lůžka a nonstop ambulantní péči.

V rámci benefičního hudebního projektu LaFEST se uskutečňují koncerty po celé republice a jejich výtěžek jde nadaci Dětský úsměv (http://detsky-usmev.cz/), jejímž posláním je všestranná pomoc dětem umístěným v tomto dětském domově. 

Zodpovědnost za program, průběh akcí LaFESTu a celkovou organizaci má Marek Dočekal & STRONG COFFEE productions. Účinkující na těchto koncertech vystupují bez nároku na honoráře, popřípadě pouze za úhradu nákladů. Stejně tak se organizátoři snaží sjednat kluby pro koncerty za co nejmenší úhradu, aby byl výtěžek z těchto akcí co nejvyšší. Na projektu se podílí také dobrovolníci zejména z řad studentů a hudebníků, pracující bez nároku na odměnu.

Na koncertech většinou bývá přítomen zástupce Dětského centra, který přibližuje jeho činnost. Jsou rozdávány informační materiály a vystaveny fotografie z života domova. Probíhá také prodejní výstava obrázků, které děti namalovaly.

Další koncert v rámci projektu LaFEST se uskuteční v sobotu 4. prosince v brněnském klubu Melodka na Kounicově ulici (www.melodka.cz), kde bez nároku na honorář vystoupí od 19 hodin brněnské kapely INSANIA (crossover metal), EZY RIDERS (rock), ONEN SVĚT (alternative rock), skupina MUDHOLE (grunge rock) z Bratislavy a pražští BLACK ROSESHARD (směs rocku a rock'n'rollu). Vstupné je 99 Kč a celý výtěžek z akce poputuje opět nadaci Dětský úsměv.

Reklama

Výběr článků

Načítám