Hlavní obsah

Kynšperský pivovar bude hostit ples města i včelařský bál

Novinky, Milan Hloušek

Plesová sezóna naplno startuje v těchto dnech v Kynšperku nad Ohří. Jednou z očekávaných událostí tohoto druhu má být 33. ročník včelařského reprezentačního plesu, který se bude konat v sobotu 24. ledna v novém multifunkčním sále Kynšperského pivovaru.

Foto: Milan Hloušek

První tanečníci otestovali nový kulturní sál v pivovaru již v minulém roce.

Článek

Ten se v novodobé historii stává hostitelem tanečních bálů vůbec poprvé. A tak se na svoji premiéru náležitě připravuje.

„Včelaři z Kynšperka nad Ohří si u nás ples objednali již rok dopředu. Je to od nich milé, že chtějí svoji tradiční slavnost uspořádat právě u nás. Za to se jim dostane veškerého servisu podle jejich přání,“ přislíbil ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil. Na bále bude hrát krojovaná dechová hudba Horalka z Domažlic. Začátek je ve 20 hodin.

Další významnou společenskou akcí bude První reprezentační ples města Kynšperk nad Ohří, který organizátoři naplánovali na sobotu 7. února. Galavečer začíná ve 20 hodin s tím, že k tanci a poslechu bude hrát oblíbená hudební kapela Concordia band. Návštěvníci městského bálu se dále mohou těšit na barmanskou show a chybět nemá ani půlnoční překvapení.

„Převážná část programu se bude odehrávat na hlavním sále. Zábava ale poběží také dole v restauraci, kde bude svištět diskotéka v režii dýdžeje Šurdy. Ještě mohu zmínit, že role uvaděče plesu se zhostí známý moderátor David Petřík,“ poznamenal ředitel pivovaru.

Taneční rej v dupárně U Zajíce, jak se kulturní síň pivovaru nazývá, si užijí také děti. A to hned po městském plese v neděli 8. února.

„První ročník maškarního bálu pro malé i větší děti bude plný her a soutěží. Kdo přijde bez masky, může si ji vyrobit na místě a společně s ostatními pak řádit na diskotéce,“ přiblížil další připravovanou akci Vomočil.

„Prostory multifunkčního sálu se nám zatím dobře osvědčily. Již v loňském roce se u nás konaly různé tancovačky a firemní akce. Plesovou sezónu však testujeme poprvé. Budeme rádi, pokud se tradice uchytí a my tady budeme moci hostit plesy a nejrůznější společenské události pořádané městem, podniky nebo místními spolky,“ vyjádřil své přání ředitel.

Kulturní sál vznikl v nejstarší budově pivovarského areálu a dokáže pojmout až 200 návštěvníků. Prostory jsou stylově zařízené a vyzdobené originálními nástěnnými malbami s pivovarskou tématikou. Přestože se sál nachází v patře nad restaurací, přístupný je i vozíčkářům.

„Jelikož v objektu nemáme výtah, tak jsme alespoň pro tyto účely pořídili mobilní schodolez,“ dodal Vomočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám