Hlavní obsah

Kultura v Dobrušce ožívá. Veřejnosti se otevřely všechny muzejní expozice

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodný domek F. L. Věka, radniční věž, muzeum se synagogou a expozice vojenské geografie v Rýdlově vile, to jsou čtyři muzejní expozice v Dobrušce, které se v úterý 12. května opět otevřely veřejnosti. I s prozatím omezenou kapacitou na deset osob se jedná o významné oživení kulturního života města.

Foto: Dana Ehlová

Vlastivědné muzeum se synagogou v Dobrušce.

Článek

Všichni návštěvníci musí respektovat stále platná mimořádná hygienická opatření. Vstup a celý pobyt v expozicích je povolen pouze s ochranou dýchacích cest a zároveň bez konzumace nápojů či občerstvení. U pokladen je k dispozici prostředek na dezinfekci rukou.

Při sledování výkladu se doporučuje stát co nejdále od průvodce i od osob nepatřících do společné domácnosti. Vstup další skupinky bude umožněn až po opuštění budovy předchozími návštěvníky.

Na radnici obdrží návštěvníci jednorázové rukavice, se kterými se budou při výstupu na věž přidržovat zábradlí. Po sestoupení z věže odloží rukavice do koše k tomu určeného.

Tato pravidla platí až do odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám